<
Schliessen
Schliessen

Németországba utazás kockázati területekről

Október 1-jétől világszerte bevezették az utazási szabályozásokat és korlátozásokat. A német Robert Koch Intézet rendszeresen frissíti az adatokat és azokat a területeket, ahol a COVID-19 előfordulási aránya meredeken növekszik. Ezek az úgynevezett kockázati területek (Risikogebiete).

Németországba utazás kockázati területekről

A kockázati területekről Németországba utazó személyekre vonatkozó korlátozások határozottan szigorúbbak. Németországba utazás előtt ezen személyeknek először ki kell tölteniük egy online kilépési kártyát. Az űrlapot itt találja. Ily módon a német egészségügyi hatóság naprakész információkat kap a kockázati területről Németországba belépőkről. Fontos, hogy az online űrlap elküldésénél a küldés megerősítését ki kell nyomtatni, vagy le kell tölteni egy mobil eszközre. A következő lépés egy koronavírus-teszt elvégzése 48 órával a németországi utazás előtt. Ha a teszt negatív eredményt mutat, a gondozónak Németországba érkezéskor be kell nyújtania a vizsgálat eredményét az illetékes egészségügyi hatósághoz a kilépőkártya kitöltésének bizonylatával együtt, és ezáltal mentesül a karantén kötelezettség alól. Jelenleg a kockázati területekről érkező összes olyan embert, aki a fenti információk szerint nem végezte el az országában a tesztet, 10 napos karanténba helyezik (a tartózkodási helyét egyeztetik a gondozott személy családjával). Ezután végezzen el egy laboratóriumi vizsgálatot Németországban - legkorábban a karantén kezdete utáni ötödik napon az illetékes egészségügyi intézményben. Ha a teszt eredménye negatív és az egészségügyi hatóság ezt megerősíti, a hatóság feloldhatja a karantén folytatásának kötelezettségét.

Ha 48 órával az indulás előtt nem lehet laboratóriumi vizsgálatot elvégezni Magyarországon, a saját biztonsága érdekében végezhet otthoni tesztet, amelyet a gyógyszertárakban lehet megvásárolni.

Kizárólag a kockázati területen kívüli gondozókra, a németországi egészségügyi rendszer számára fontos szakmai csoportra nem vonatkozik sem a karantén alá helyezés, sem a koronavírus-vizsgálatok elvégzésének kötelezettsége (2020 októberétől).

Minden Hausengel franchise-ügyfélről folyamatosan gondoskodik személyes tanácsadója, akik intenzíven dolgoznak, támogatnak és információkat nyújtanak ebben a nehéz időszakban, hogy franchise-partnereink biztonságban érzzék magukat és naprakészek legyenek minden változással és megállapodással kapcsolatban. Ezért minden franchise-vevőnk három dokumentumot kap tőlünk indulás előtt, amelyeket utazáskor magukkal kell vinniük: ingázói igazolást, kilépési kártyát és számos információt, amelyek indulás előtt szükségesek. Kérjük, látogasson el a COVID-19 weboldalunkra további információkért.

Ha bármilyen kérdése vagy problémája merülne fel, kérjük, forduljon tanácsadójához. Rendelkezésére állunk! Tel.: 0036-30-342-0122

Az információ megegyezik a 2020. november 8-aival. Minden nap változások lehetnek. A legfrissebb utazási információkért látogassa meg a magyar és a német Külügyminisztérium weboldalt.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

4 szövetségi államban feloldották a kötelező elkülönítést

Bajorországban, Hessenben, Baden-Württembergben és Schleswig-Holsteinben a pozitív korona tesztet követő izolálási kötelezettséget eltörölték. Ezt a lépést a tartományok a csökkenő fertőzési…

A Németországba utazókra vonatkozó korlátozások enyhítése

A Robert Koch Intézet szerint a koronavírus-fertőzések száma folyamatosan csökken. Május elején számos, a világjárvánnyal kapcsolatban bevezetett korlátozás ismét feloldásra került. A…

Változás a németországi előírásokban 2021. május 30-tól – COVID 19 teszt a továbbiakban nem szükséges

Németország Magyarországot a továbbiakban már nem sorolja a magas pandémiakockázatot jelentő országok közé. A Magyarországról történő beutazás előtti korona-teszt, valamint a kötelező karantén május…