<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Vállalati struktúránk, valamint a vállalatcsoport áttekintése

A holding összes vállalatának, valamint az összes projektjének fókuszában az ambuláns és a (részben) helyhez kötött beteg- és idősgondozás áll. Mi ide számítjuk a szakápolást és az otthoni környezetben történő gondozást (úgynevezett »24 órás gondozást«) is, az ehhez kapcsolódó szolgáltatási kínálatot, valamint az iparág ingatlankínálatát is. Érdekeltségeink szoros nyomon követése révén aktív tapasztalatcserére nyílik lehetőség.

Ambuláns szakápoló

Ambuláns szakápolás családok részére

A Hausengel GmbH az ápolásra szorulók önállóságának és személyes önrendelkezésének megőrzése érdekében ambuláns, otthoni környezetben történő szakápolást kínál.

Telephelyeinken, Marburg, Mainz, München (Bajorország) és Düsseldorf városaiban a Hausengel GmbH az ún. alap- és kezelési ellátás összes szolgáltatását kínálja, személyes & ingyenes tanácsadással áll rendelkezésre, és a gondozásban és ápolásban érintett összes személy kapcsolattartójaként is működik. Szolgáltatásainkat a tizenkét saját telephelyen kívül együttműködő partnereink révén tudjuk biztosítani. Forduljon hozzánk bizalommal, ha tudni szeretné, hogy az Ön régiójában jelen van-e valamelyik partnerünk ápolási szolgáltatásaival.

Opieka domowa

Gondozás otthoni környezetben

Azt a célt követjük, hogy az ápolásra szoruló emberek lehetőleg minél hosszabb ideig és önállóan élhessenek megszokott környezetükben. Fő tevékenységi tevékenységünket, a »teljes körű ellátás« alapelv szerinti otthoni környezetben történő gondozást (úgynevezett »24 órás gondozást«) 2005 óta kínáljuk, amelyet képzett, szakképesítéssel rendelkező, kelet-európai gondozók látnak el.

Az általunk kiközvetített gondozók mindegyikével személyesen is megismertük, és a Hausengel Akadémián alaposan felkészítettük az otthoni környezetben nyújtott 24 órás ápolás és gondozás igényes feladatára.

Generációs park - Hausengel Immobilien GmbH & Co.KG

Generációs park - Hausengel Immobilien GmbH & Co. KG

A generációs park nem csak összehozza az időseket és a fiatalokat, hanem a demográfia alakulásával is számol, amelynek következtében különösen az idősek akadálymentes és kerekesszékkel is megközelíthető lakhatási szükséglete változik folyamatosan.  Feltétel: Az önkormányzatok és a magánszemélyek kénytelenek az idősek számára élhető lakhatásra vonatkozó kínálatot és koncepciókat kidolgozni.

A Hausengel Immobilien GmbH & Co. KG azzal a céllal alakult, hogy ilyen ötleteket tervezzen és valósítson meg – először pilótaprojekt formájában a Hausengel megalapításának helyén, Heskemben. Ebsdorfergrund önkormányzatának támogatásával olyan generációs park létesül, amely idősek számára akadálymentes házakat, fiatalok számára több családi házat, valamint különféle infrastrukturális létesítményeket foglal magában, például idősek kávéházát, napközi gondozóhelyet, találkozási pontokat, valamint a létesítmény közepén egy parkhoz hasonló, kültéri teret, ahol a gyerekek játszhatnak, az idősek pedig elidőzhetnek.

A létesítményt a Hausengel Immobilien GmbH & Co. KG felelősségére hoztuk létre, és részben idősek és fiatal családok részére adjuk bérbe vagy értékesítjük. Ezzel a fiatalok és az idősek együttélésének modern formája jön létre.