<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

A Hausengellel való együttműködés menete

A gondozó és a család megismerkedik egymással

Az első napon a fix kapcsolattartó gondoskodik minden szervezéssel kapcsolatos kérdésről. A gondozó az ápolásra szoruló személlyel foglalkozik, a Hausengel pedig a gondozóval.

Gondozóinkat a Németországba történő megérkezésüket követően külső szolgálatos munkatársunk elkíséri az új megbízóval való első találkozásra. Az új környezetbe való belépést megkönnyíti a teljes körű támogatás, amelyet a gondozó a családtól, az előző gondozótól és a Hausengel munkatársaitól kap. A Hausengel gondozói valóban úgy érezhetik, hogy „teljes körű ellátásban” részesülnek.

Umowy

Szerződések

A Hausengellel kötött szerződés

A Stiftung Warentest nevű alapítvány 2017-ben igazolta a közvetítés és a szerződések kialakítása terén nyújtott kiemelkedő teljesítményünket. Ezzel a Hausengel a legjobb német gondozó-közvetítő ügynökségei közé tartozik. A Hausengel tesztelt ügynökségek közül az egyetlenként tudott csupán csekély, de nem jelentős szerződésbeli hiányosságokkal a többi tesztelt ügynökség közül kitűnni. Az önálló gondozók közvetítésének területén végzett felmérés eredményeként ügynökségünket nyilvánították a legjobbnak.

Számunkra fontos, hogy franchise-szerződésünk, valamint szolgáltatási szerződésünk is átlátható és érthetően van megfogalmazva. A szerződések tartamát a szerződés megkötése előtt minden Franchise-üzemeltetőinkkel átbeszéljük.

A legátláthatóbb szerződések

A Berufsakademie für Gesundheits- und Sozialwesen Saarland (Saar-vidéki Egészségügyi és Szociális Szakmai Akadémia) „Az otthoni környezetben gondozást végző személyek tevékenységi profilja) által készített tanulmányból kiderül, hogy az egyéni vállalkozók 77 százalékának jövedelme átlagosan 1 300 euró. Az egyéni vállalkozó gondozók ónállósága pénzügyi szempontból előnyösebb, de csak kevés gondozó-közvetítő ügynökség kínálja fel partnereinek ezt az együttműködési modellt, köztük a Hausengel. A Hausengellel együttműködő gondozók havonta akár nettó 2 000 eurót is kereshetnek. A megbízási díj mértéke általában a gondozó szakképzettségétől és nyelvi kompetenciáitól függ. A megbízási díjról szabadon lehet tárgyalni.

Minél magasabb szakképzettséggel és jobb nyelvismerettel rendelkezik valaki, annál magasabb megbízási díjat tud gondozóként elérni. Ezért saját továbbképző intézményünk – a Hausengel Akadémia - támogatja a gondozók ki- és továbbképzését, hogy azok a legjobb ajánlatokat kapják. Gondozóink pontosan azt az összeget kapják, amennyiben megállapodtak, és amely a szerződében áll! Közvetítő nélkül! A megbízási díjat közvetlenül a megbízó fizeti ki.

Gondozók és egy gondozó-közvetítő cég képviselője

A megbízások időtartama

Az Európai Unió országaiból érkező önálló gondozók Németországban tartózkodási ideje alapvetően nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy a gondozó annyi ideig dolgozhat Németországban, ameddig szeretne. A megbízás időtartama az önálló gondozó döntésétől függ.

Gondozóink átlagosan 6-12 hetet töltenek el egy megbízással. Ezután a gondozó hazamegy hazájába, és a gondozást egy másik gondozó veszi át. Az is gyakran előfordul, hogy a gondozók tandemben dolgoznak, azaz egy családon belül folyamatosan váltják egymást. Amikor visszajönnek, a konkrét gondozási helyzet más ismert számukra. Ez hozzájárul a bizalom kialakulásához, valamint a gondozó és a gondozott számára is kényelmes.

A szállással kapcsolatos minimális követelmények

A megbízás ideje alatt a gondozó a gondozottal egy háztartásban lakik, és a szállásért és ellátásért nem fizet. A megbízó köteles külön, megfelelően berendezett szobát a rendelkezésére bocsátani, esetleg saját fürdőszobával. A megbízó legtöbbször biztosítja annak lehetőségét, hogy a gondozó vállalható keretek között haza (származási országába) telefonáljon. A legtöbb háztartásban van internet-hozzáférés, így a gondozó tarthatja a kapcsolatot családjával és barátaival. A megbízó igény szerint kerékpárt vagy autót is a gondozó rendelkezésére bocsáthat.

A gondozói munka megkezdése 3 lépésben

A gondozó felveszi a kapcsolatot a Hausengellel

1. Kapcsolatfelvétel

Hívjon fel bennünket vagy írjon nekünk.

A Hausengel tanácsadója a gondozóval beszélget

2. A megbízás kiválasztása

Bemutatjuk az Ön igényeinek megfelelő megbízási ajánlatokat. Önálló gondozóként Ön dönti el, hogy melyik megbízást vállalja el, és tárgyalhat a feltételekről.

A gondozó a gondozott személy kezét fogja

3. A gondozói munka megkezdése

Megszervezzük az Ön utazását és elvisszük közvetlenül a megbízás helyszínére.