<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Szolgáltatásaink

A gondozó a gondozott vérnyomását méri

Teljes körű támogatás a Hausengel „teljes körű ellátás” programjának köszönhetően

Minden szerződő partnerünket tájékoztatjuk és felvilágosítjuk az összes jogi követelményről, a szerződések tartalmáról és az összes szükséges lépésről. Nem élünk a joghézagok lehetőségével, és nem ígérünk olyasmit, aminek nincs valóságalapja. Az átláthatóság nagyon fontos számunkra, és ugyanez vonatkozik a gondozási folyamat valamennyi érintettjének komfortérzetére is. Mottónk, a „teljes körű ellátás” nemcsak a gondozásra szoruló emberekre vonatkozik, hanem gondozóinkra is, és célunk, hogy a Hausengellel való együttműködés során elsősorban biztonságban érezzék magukat.

A velünk együttműködő gondozók franchise-vevőink lesznek, azaz önállóak és Németországban bejelentett egyéni vállalkozók. A Hausengel gondozói úgy érezhetik, hogy „teljes körű ellátásban” részesülnek. Az első tanácsadás teljesen ingyenes és semmire sem kötelez. A személyes tanácsadó által történő kompetens tanácsadás a megbízással kapcsolatban biztonságérzetet nyújt. Speciális vészhelyzeti hotline-vonalunk gondozóink számára a nap 24 órájában elérhető. Ha a gondozónak segítségre van szüksége, a Hausengel mindig segít! Ha a megbízás során bármilyen probléma felmerül, azonnal segítünk.

Az önálló gondozó felmutatja hüvelykujját

Önállóság & függetlenség

Különösen a szívünkön viseljük a gondozók önállóságát és önrendelkezési jogát. Ezért egyéni vállalkozó gondozókkal dolgozunk együtt, akik tevékenységüket Németországban vállalkozói igazolvánnyal végzik. Az önállóságnak köszönhető, hogy a gondozók a naptárjukban saját igényeiknek megfelelően és lehetőségeikhez mérten alakíthatják a munkával töltött napokat. Ennek a szabadságnak köszönhetően gondozónk maguk oszthatják be idejüket. Minden gondozó a saját maga főnöke. Nincs felettese. A franchise- vagy a szolgáltatási szerződés megkötésével azonos rangú partnerekké válnak, és partnerként is kezeljük őket.

Ezáltal gondozóink a potenciális megbízók szemében sokkal rugalmasabbak és vonzóbbak. Önálló gondozóink általában öntudatosabbak és a megbízók szemében nagyobb elismerésnek és nagyobb tekintélynek örvendenek. Pénzügyi tényezők is vannak a háttérben. Egyéni vállalkozóként többet lehet keresni.

Az idősgondozó és az idős hölgy együtt nevet

Döntési szabadság a megbízások elfogadásával kapcsolatban – a gondozók választási szabadsága

Az önállóság azt is jelenti, hogy a gondozók saját maguk dönthetnek az adott megbízás elfogadásáról, és szabadon tárgyalhatnak róla. Mielőtt felkínálunk egy megbízást, megismerjük Önt és preferenciáit, és ennek a tudásnak a birtokában igyekszünk a bemutatott ajánlatot az Ön igényeihez igazítani. A gondozó dönt, hogy melyik megbízást és milyen feltételek mellett vállalja el. Ön természetesen a megbízási díjról szabadon tárgyalhat.

Minél magasabb szakképzettséggel és jobb nyelvismerettel rendelkezik valaki, annál magasabb megbízási díjat tud gondozóként elérni. Ezért saját továbbképző intézményünk – a Hausengel Akadémia - támogatja a gondozók ki- és továbbképzését.

Egy adott megbízás szolgáltatási terjedelmét a szolgáltatási szerződés határozza meg. A szerződésben foglalt szolgáltatásokat Ön személyes mérlegelése és munkaszerzése alapján nyújtja. A megbízott nem köteles a megbízó utasításait végrehajtani, és a megbízás teljesítését szabadon alakíthatja.  A megbízások önálló megszervezése és végrehajtása az önállóság egyik jellegzetessége.

A bürokratikus feladatok átvállalása

Önnek, a Hausengel franchise-rendszer franchise-vevőjének, az olyan kérdésekkel, mint a vállalkozás bejelentése és számlázás, nem egyedül kell vesződnie – ezeket mi elintézzük Ön helyett. Önt a Hausengel gondozójaként bejelentjük az illetékes német hatóságoknál, az adóhivatalnál, illetve a népesség-nyilvántartó hivatalnál. Franchise-adóként a gondozó nevében mi végezzük el az illetékes hatóságnál az egyéni vállalkozás bejelentését. Az illetékes adóhivatalnál is eljárunk, amely az Ön vállalkozásának új adószámot ad. Adószámát az Ön nevében kiállított összes számlán fel kell tüntetni. Elintézzük Ön helyett a teljes könyvelést és a számlázást, valamint a német hatóságokkal való levelezést. Az együttműködés befejeztével eljárunk az illetékes hatóságnál a vállalkozás megszüntetése érdekében.

Idős személy és gondozója

Biztosítás Németországban és a származási országban

A Németországban történő munkavállalásuk idején gondozóink teljes körű biztosítási védelemben részesülnek. A franchise-csomag az alábbi biztosításokat tartalmazza:

  • Magán egészségbiztosítás – átvállalja a vészhelyzeteket és az akut betegségek kezelését (pl. fogfájás, csonttörés), de a krónikus betegségeket és a megelőzést nem
  • Szakmai felelősségbiztosítás – elsősorban a vagyoni károk biztosítását jelenti, amelyek személyi sérülések és dologi károk következményeként keletkeznek. A biztosítás önrésze 100 €.
  • BGW-biztosítás – Berufsgenossenschaft für Gesundheitsdienst und Wohlfahrtpflege (Egészségügyi szolgálati és jóléti szakmai szervezet), rövidítve: BGW, a gondozókra vonatkozó, törvény által előírt balesetbiztosítás. Káresemény esetén a BGW optimális orvosi kezelést, valamint megfelelő kártérítést biztosít, és gondoskodik arról, hogy Ön továbbra is részt vehessen a szakmai és a társadalmi életben.

Fakultatív szolgáltatásként szívesen nyújtunk tanácsot az Ön származási országára vonatkozó biztosítás témakörében. Ha a kiegészítő biztosítási ajánlattal kapcsolatban további kérdései vannak, forduljon személyes tanácsadójához, aki szívesen segít Önnek.

Legális munkavégzés:

A Hausengel franchise-rendszer természetesen a gondozási szolgáltatás nyújtásának teljesen legális formája, amelynek legalitása jogilag is alá van támasztva.

A német Szociális Bíróság 2011. szeptember 28-án hozott ítéletében (ügyiratszám: B12 R 17/09 R) megállapítottam, hogy az úgynevezett „24 órás gondozás”-ban az önállóság alapvetően teljesen legális.

A Hausengel „24 órás gondozás”-alapú franchise-rendszerének legalitását a frankfurti Tartományi Legfelsőbb Bíróság 2014 márciusában megerősítette. A Tartományi Legfelsőbb Bíróság végzésében (ügyiratszám: 1 Ws 179/13) olyan jellemzőket és példákat hoz fel, amelyek a Hausengel franchise-rendszerében dolgozók önállóságát alátámasztják.

A Stiftung Warentest alapítvány, a német független, közhasznú fogyasztói szervezet 2017-ben 13, egész Németországban működő, kelet-európai gondozókat közvetítő ügynökséget tesztelt.
Ebben egyértelműen megmutatkoztak a Hausengelnek a munkaközvetítés és a gondozás megszervezése terén mutatott erősségei, valamint a közvetítés terén nyújtott teljesítménye (itt különösen az utólagos támogatás területén). A teszt azt is bizonyította, hogy a Hausengel a szerződések egyértelmű és átlátható megfogalmazásával szerez pontokat, és ezzel maximális előnyöket nyújt gondozói számára.

A kapcsolattartó a nap 24 órájában elérhető

Hausengel-tanácsadó

Gondozóinkat jobban megértjük, mivel a Hausengel tanácsadói közül sokan szereztek ugyanilyen tapasztalatokat, aminek következtében jártasok a kényes helyzetek megoldásában. És mivel problémák bármikor felléphetnek, csapatunk hétfőtől péntekig 8:30 és 17:30 óra között elérhető. Vészhelyzet esetén gondozóink számára a nap 24 órájában elérhetők vagyunk! A nap 24 órájában nyújtott kompetens segítség komplex támogatásunk lényeges alkotóeleme, amely a Hausengel franchise-vevői részére a biztonság szinte korlátlan érzését adja. Függetlenül attól, hogy kisebb vagy nagyobb komplikációról van-e szó, segítségünket a nap 24 órájában igénybe vehetik.

Mi a teendő vészhelyzetben?

Gondozóink vészhelyzet esetén a rendes munkaidőn kívül is kapcsolatba léphetnek velünk. A nap 24 órájában elérhetők vagyunk! Segélyhívó szám magyar gondozóink számára +49 151 151 80 938

Hausengel segélyhívó szám

A legjobban testreszabott megbízások

Mielőtt a gondozónak az ajánlatot bemutatjuk, elvégezzük az összes szerződő fél igényének alapos és átfogó elemzését.

A Hausengel a gondozott és a gondozó összekapcsolása során figyelembe veszi a gondozók megbízási időre, a gondozott nemére és egészségi állapotára, a megbízás helyére, sőt a lakhatási körülményekre vonatkozó egyedi kívánságait is.

A gondozók ezért a hozzájuk leginkább illő ajánlatokat kapják meg, amelyek kompatibilisek nyelvtudásukkal, szakmai tapasztalataikkal és preferenciáikkal. A szerződést és a dokumentumokat az Ön kényelme érdekében előre elküldjük e-mailben.

Szaktanácsadóink minden megbízási helyszínt gondosan ellenőriznek, hogy az információkat a lehető legpontosabban közvetíthessék. Csak ellenőrzött megbízásokat közvetítünk.

Sokéves tapasztalat

Szolgáltatásainkat sokéves tapasztalatunknak köszönhetően a legmagasabb minőségben tudjuk nyújtani. A Hausengel koncepciója számunkra mindig is nagyon személyes szívügy volt. A Hausengel megalapításának alapköve személyes, gondozással kapcsolatos történetünk volt. Több mint 14 év után a Hausengelnél még mindig mindenütt érezhető egy bizonyos szenvedély, amely a vállalat DNS-ét alkotja, és amelyet minden új „családtagnak” továbbadunk.

A Hausengel 2005 óta képez hidat a gondozásra szoruló személyek német családjai és a külföldről érkezett gondozók között. Olyan együttműködési modellt dolgoztunk ki, amely a gondozási ágazatban egyedülálló, és mindkét fél részére maximális előnyöket nyújt.

A Hausengel a gondozási piac bevezetett márkaneve, amely több ezer ember bizalmát nyerte már el. Azáltal, hogy nemzetközi forrásainkat és sokéves tapasztalattal rendelkező szakértelmünket összehozzuk egymással, új európai standard alapjait rakjuk le.

Biztos jövedelem

Önálló gondozóként Ön a szolgáltatási szerződést közvetlenül a megbízóval, azaz a gondozandó személy hozzátartozójával írja alá. A megbízási díjat a szerződésben kikötött formában közvetlenül a megbízó fizeti ki. A gondozó a szerződésben kikötött megbízási díjat kapja meg – levonások nélkül. Minden átlátható és fair. Bármikor hozzáférhetnek az összes dokumentumokhoz, beleértve számláikat is. A dokumentumokat biztonságban megőrizzük Önnek.

Az Önnek leginkább megfelelő ajánlatot ajánljuk fel. Ha a megbízás a lejárat előtt megszűnik, mielőbb új ajánlatot keresünk Önnek. A megbízások közötti időben Ön Heskemben igyenesen veheti igénybe az átmeneti szállásunkon nyújtott szolgáltatásainkat.

A sikerek számokban

A 2018-ban alapított Hausengel Holding AG jelenleg az összes Hausengel-társaságot egyesíti magában, azok összes szolgáltatásával. A Hausengel Csoport közben csaknem 20 nemzetközi telephelyen - ebből 8 német gondozási telephelyen - közel 260 munkavállalót foglalkoztat. Büszkén mondhatjuk, hogy 2005-ben történt alapításunk óta egész Németországban 80 000 család számára közvetítettünk szakképzett gondozókat. Tanácsadóink 10 nyelven állnak gondozóink rendelkezésére.

  • A Hausengellel együttműködő dolgozók fele elégedett Hausengel-gondozók ajánlásán keresztül ismertek meg bennünket.
  • A Hausengel családok 100%-a rendelkezik internetkapcsolattal. 
  • Havi összehasonlításban évente 10%-kal növekszik a német családokkal kötött szerződéseink száma.
  • Havi összehasonlításban évente 10%-kal növekszik az újonnan megnyert gondozók száma.
A Hausengel nagykövete

A márka nagykövete

A Hausengel erősségeiről nemcsak a számok tanúskodnak, hanem mindenekelőtt az elégedett gondozók. A gondozókkal ápolt személyes kapcsolat és szoros viszony a kezdetektől fogva családi vállalkozásunk alapját képezte. Az évek során kiváló kapcsolatot építettünk fel és ápolunk partnereinkkel.

Mivel értékeinkhez hűek maradtunk, nagyon gyorsan sikerült számos értékes kapcsolatot létrehozni és nagyon hűséges üzleti partnereket megnyerni, akik a Hausengel márkanév iránti lelkesedésüket szívesen osztják meg környezetükben. A gondozói szakma iránti lelkesedésük, valamint a büszkeség, hogy a márka részei lehetnek, tették őket nagyköveteinkké. A nagykövetek segítenek az újonnan érkezetteknek, akik kevesebb tapasztalattal rendelkeznek. Ők mindig szavakkal és tettekkel is segítik a többi gondozót. Feladatukat fáradhatatlan szenvedéllyel végzik.

Nagyra becsüljük az ilyen lelkes gondozókat, és ezt ki is mutatjuk feléjük. Elsősorban őket illeti meg képzési kínálatunk igénybevételének joga. A vállalat szempontjából lényeges témákkal kapcsolatos véleményük különösen fontos számunkra, mivel tudjuk, hogy a Hausengel ügyét a szívükön viselik.

Márkanagyköveteinket márkaeseményeinkre is meghívjuk, és barátainkká válnak. Nagyköveteink ajánlásai általában büszkeséggel töltenek el bennünket. Az ajánlások a bizalom legfontosabb jelei.

Ajánlási rendszer és ajánlási prémiumok

Tudta Ön, hogy a Hausengellel együttműködő dolgozók fele elégedett Hausengel-gondozók ajánlásán keresztül ismertek meg bennünket? A gondozói ágazatban a bizalom rendkívül fontos. Annál is inkább örülünk, ha franchise-vevőink továbbajánlanak bennünket. A sikeres ajánlásokért az ajánló személy megfelelő jutalmat kap.

Minden sikeres gondozói ajánlásért 100 euró ajánlási prémiumot fizetünk, amennyiben az új gondozóval kötött szerződés futamideje legalább 3 hónap. Ha Ön ismer valakit barátai vagy ismerősei körében, aki Németországban gondozói munkát vállalna, akkor ajánljon bennünket, és mi ajánlási prémiumot fizetünk Önnek! A témával kapcsolatos kérdéseire személyes tanácsadója készséggel válaszol.

Ajánlási rendszer és ajánlási prémiumok

Ha Ön elégedett velünk, ajánljon bennünket és mi ezt egy 200,- eurós prémiummal honoráljuk!

Biztosítsa most prémiumát!