Corona gyorstesztek Corona gyorstesztek

Az utazás előkészítése

A gondozók biztonságának és kényelmének biztosítása érdekében minden megteszünk azért, hogy a megbízás helyére történő elutazás előtt minden formalitást letudjunk. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a megbízás teljesítésének helyszínére való utazás megszervezésére. A Hausengel célja, hogy a folyamatot úgy koordinálja, hogy franchise-vevőink ebben az esetben is teljes körű ellátásban részesüljenek, az utazással járó stressz minimálisra csökkenjen, és ügyeljünk gondozóink biztonságára

A megbízás helyére történő utazás / megérkezés

A regisztrációs folyamat lezárása és a konkrét megbízóval való együttműködésről való döntés után megszervezzük franchise-vevőink képzését. A képzés alatt megbeszéljük a franchise-szerződés részleteit, elmagyarázzuk az együttműködés formáját és terjedelmét, és minden kétséget eloszlatunk. A képzés célja, hogy annak érdekében, hogy a megbízás helyére való utazás nyugodt és biztonságos legyen, hatékonyan átadjuk a legfontosabb információkat, bemutassuk a gondozók jogait és kötelezettségeit.

Ezután elérkezik az idő a megbízás helyére való odautazás megszervezésére. Minden új franchise-vevőhöz személyes megbízási koordinátort rendelünk, aki többek között arról gondoskodik, hogy a gondozott személyhez való odautazás zökkenőmentes legyen.

egy férfi egy hölgynek szerződést magyaráz
Az utazás előkészítése
A Hausengellel együttműködve Zofia asszony első megbízásának helyszínére 2016 végén utazott el. Nagyon jól emlékszik még erre a megbízásra. „Nagyon féltem. Minden alkalommal, amikor az ember helyre megy, fél, és ez a félelem a bizonytalanságból fakad. Ez természetes.” Az új helyre megérkezve kiderült, hogy a stressz teljesen felesleges volt, mivel az új gondozót minden oldalról támogatás és gondoskodás vette körül. A családdal való első találkozásra barátságos hangulatban került sor. „A fogadtatás nagyon szívélyes volt. A családban mindenki mosolygott rám. Váltótársam megmutatta új feladataimat, és a munkához szükséges összes információval ellátott. A család kedvesnek és barátságosnak bizonyult. A gondozott egy kedves, nyugodt és kiegyensúlyozott férfi volt. Nagyon jó emlékszem rá.” Az új környezetbe való belépést az átfogó támogatás megkönnyítette, amelyet Zofia asszony nemcsak a családtól és képviselőjétől kapott meg, hanem a Hausengel munkatársaitól is.
Hausengel szolgálati autó, a külső szolgálatos munkatárs a gondozót elviszi a megbízás helyére

Annak érdekében, hogy franchise-vevőink várakozása az első megbízás során beteljesüljön, az utazás minden szakaszában kíséretet biztosítunk számukra. Első németországi megbízásukra elkíséri őket képviselőnk. Képviselőnk feladata, hogy a gondozót segítse a családdal való első találkozás során, és esetleges kétségeit eloszlassa.

Gondozóink maguk választják ki a legkényelmesebb utazási formát. A Hausengel feladata az, hogy ezt a folyamatot koordinálja.

A gondozók közül sokan a kisbusszal történő utazást részesítik előnyben

Ez otthonról a német család címére közvetlen és direkt személyszállítást tesz lehetővé. Aki ezt az utazási formát választja, azzal tisztázzuk, hogy körülbelül mikor kell a családhoz megérkeznie, majd külső szolgálatos munkatársunkkal megállapodunk, aki elkíséri az első szerződés aláírására.

Kisbusz
egy busz közlekedik az úton

Utazás nemzetközi nagybusszal

Ha a gondozó nagy busszal utazik, kiválasztjuk azt a helyet, ahová érkeznie kell, mégpedig a potenciális megbízó / gondozott lakhelyének közelébe. Külső szolgálatos munkatársunk várja a gondozót a célállomáson, és elviszi a megbízás helyére. A Hausengel pl. a Sindbad vagy az Eurolines busztársaságokkal működik együtt, így lehetőségünk van az érdeklődők számára a jegyet megrendelni, és a vásárlásból 15% árengedményt kapni. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Utazás saját autóval

Ez az opció a potenciális megbízóval való egyeztetés alapján lehetséges. A gondozók számára nincs mindig szabad parkoló a ház előtt. A folyamat ugyanaz, mint a kisbusszal történő utazás esetén. Megállapítjuk a gondozó utazási idejét, majd egyeztetünk a külső szolgálatos munkatárssal. A szerződés aláírása a képviselő jelenlétében történik.

Autók az autópályán
a vendégház egyik szobája

Szállás Heskemben

Szükség esetére német irodánk közelében vagy egy kis vendégház, amelyben franchise vevőinknek ingyenes szállást és ellátást biztosítunk.

Ellenőrzőlista az elutazáshoz

Hogyan kell a megbízásra felkészülni?

egy hölgy bepakolja a bőröndjét

Tapasztalatból tudjuk, hogy az első külföldi utazás, különösen, ha az ember dolgozni megy, nagy stresszel jár. Idegen ország, idegen nyelv, idegen emberek - mindezek miatt rengeteg kétség van az emberben. De nem kell félni! Az alábbi tippekkel és segítségünkkel Ön minden esetben ellenőrizheti a helyzetet.

Először is érdemes a legfontosabb dolgokról egy listát készíteni, amelyek az utazás és a megbízás ideje alatt hasznosak lehetnek. A megbízás általában 6, vagy akár 12 hétig tart.

További dokumentumok:

 • igazolvány
 • jogosítvány
 • biztosítási kötvény
 • olyan dokumentumok, a céggel kötött szerződések, amelyek a megbízott legális munkavégzését és biztonságát igazolják
 • menetjegyek

Nem szabad megfeledkezni ezekről:

 • Jól működő mobiltelefon töltővel
 • Pénztárca, egy kevés euróval a kisebb kiadásokra
 • Lengyel-német társalgási zsebkönyv vagy szótár
 • Az összes gyógyszer, amelyre szüksége lehet, különösen azok, amelyeket tartósan szed, valamint fájdalomcsillapító

Kézipoggyász az útra:

 • Innivaló / víz / termosz kávéval vagy teával
 • Szendvicsek / nassolnivaló
 • Zsebkendő vagy nedves törlőkendő kéztörléshez

A megbízás időtartamától függően ne feledje az alábbiakat:

 • A ruházat - (beleértve a fehérneműt is) legyen rendezett és az évszaknak megfelelő. Ha a gondozó nyáron utazik, érdemes egy meleg pulóvert és eső esetére valamit betenni a bőröndbe. Nem szabad megfeledkezni a kényelmes cipőről sem.
 • Könyvek - azoknak, akik külföldön nem használják az internetet, javasoljuk, hogy hozzák magukkal kedvenc könyvüket vagy egy szakácskönyvet, hogy az ételek elkészítése okozta stresszt elkerüljék.
 • Kozmetikai és higiéniai termékek - tusfürdő vagy szappan, min. két törülköző, sampon, fésű, fogkrém és fogkefe, papucs és fürdőköntös.
 • Laptop, tablet vagy hagyományos keresztrejtvény.

Mielőtt kezdetét venné a megbízás, célszerű lenne a saját rokonoknak megadni a német család elérhetőségét, hogy mindkét fél jól és biztonságban érezze magát.

A Hausengel koordinátorai hétfőtől péntekig 08:30 és 17:30 óra között az alábbi telefonszámokon állnak rendelkezésre:

06 30 / 342 01 22

Vészhelyzetben egy szolgálati telefonszámon is elérhetők vagyunk, amelyen munkanapokon 17:30 óra után, hétvégén pedig Ön a nap 24 órájában kérhet segítséget.

+49 151 180 938