<
Schliessen
Schliessen

A Hausengel Holding AG adatkezelési nyilatkozata

§ 1 Személyes adatok begyűjtésére vonatkozó tájékoztatás

 1. A továbbiakban tájékoztatjuk Önt az ajánlataink és weboldalunk használata során történő személyes adatgyűjtésről. Személyes adatnak minősül minden adat, amely személyesen Önhöz köthető, mint pl.: név, cím, e-mail cím, felhasználói magatartás. A személyes adatokat az EU Általános adatvédelmi rendelete (DSGVO) és a Német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) rendelkezéseivel összhangban, kizárólag a szerződéses kötelezettségek teljesítése céljából (EU Általános adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1 bek. b. pont) dolgozzuk fel, az Ön jóváhagyása alapján (EU Általános adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1 bek. a. pont) vagy törvényi előírásoknak eleget téve (EU Általános adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1 bek. c. pont).
 2. Az EU Általános adatvédelmi rendelete 4. cikk. 7. bek. szerinti adatkezelés felelőse a Hausengel Holding AG, Tulpenweg 1, D-35085 Ebsdorfergrund, képviselve az igazgatótanács elnöke, Simon Wenz által (lásd az impresszumban).
  Az adatvédelmi megbízotttunk Christian Becker ügyvéd, F.E.L.S. Rechtsanwaltsgesellschaft mbH, Löhestraße 11, D-95444 Bayreuth, Németország, a +49 0921 75 66 500 telefonszámon vagy az ra.becker@fels.legal.de címen elérhető.
 3. Az adatok kezelése szerződések előkészítése és teljesítése, az ápolási és gondozási igények felmérése, ápoló személyzet kirendelése és a franchise-üzemeltetők ápolási és gondozási szolgáltatásainak rögzítése, valamint a szolgáltatások elszámolása céljából történik. Az adatok továbbadása hatóságok részére és a dokumentumok megőrzése jogszabályok alapján történik, különösen az adó- és társadalombiztosítás jogi adatmegőrzési kötelezettségek teljesítése céljából. Az adatkezelés célja elsősorban az azzal összefüggő konkrét szolgáltatásból adódik. Amennyiben szükséges, az Ön adatait a szerződés tényleges teljesítésén túl jogos érdekeink védelmére is felhasználjuk (pl.: jogi igények érvényesítése és jogviták rendezése).
 4. A Hausengel Holding AG megbízásából a Hausengel Gmbh az  egészségügyi adatokat attól függően rögzíti, hogy mik az ápolási és gondozási szükségletek. Az egészségügyi adatokat csak olyan feleknek bocsátjuk rendelkezésére (az egyéni szerződéstől függően), akiknek az adatokra szükségük van. Az egészségügyi adatokat technikai és szervezeti intézkedésekkel védjük, és minden olyan munkatársunk, aki egészségügyi adatokat kezel, megfelelő képzésben részesül az érzékeny adatok kezelését illetően.
 5. Munkatársaink adatait a munkaviszonnyal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése céljából, valamint az adó- és társadalombiztosítás jogi előírások betartása céljából kezeljük.
 6. A Hausengel Holding AG az Ön adatai közül a következő adattípusokat kezeli: név, cím, telefonszám, e-mail cím, IP-cím, fénykép, társadalombiztosítási adatok, valamint esetleges egészségügyi adatok.
 7. A Hausengel Holding AG, amennyiben Ön ahhoz kifejezetten hozzájárult, az Ön adatait reklám célokra is használja; ide tartozik különösen az Ön fényképének felhasználása, viszont csak akkor, ha Ön a fényképének reklámcélú felhasználásához kifejezetten hozzájárult.
 8. A Hausengel Holding AG a begyűjtött adatokat arra is használja, hogy Önt a szolgáltatási ajánlatról információs anyagokkal lássa el. Ön a címének megadásakor megtagadhatja információs anyagok küldését, ha nem járul hozzá a vonatkozó reklám- és információs ajánlatokhoz.
 9. Ha ajánlatunk egyes részeiben általunk megbízott szolgáltatók is köreműködnek, vagy az Ön adatait reklámcélokra szeretnénk használni, a továbbiakban részletesen tájékoztatjuk Önt az ezzel kapcsolatos eljárásról.

§ 2 Érintettek jogai

Ezúton a tájékoztatjuk Önt, mint az adatkezelés érintettjét a továbbiakban felsorolt jogairól:

 • Tájékoztatási jog az EU Általános adatvédelmi rendelete 15. cikk. feltételei alapján, adathelyesbítési jog az EU Általános adatvédelmi rendelete 16. cikk alapján, adattörlési jog az EU Általános adatvédelmi rendelete 17. cikk alapján, az adatkezelés korlátozásának joga az EU Általános adatvédelmi rendelete 18. cikk alapján vagy az adatkezelés megtagadásának joga az EU Általános adatvédelmi rendelete 21. cikk alapján jogos érdek fennállása esetén, valamint az adatok továbbításának joga az EU Általános adatvédelmi rendelete 20. cikk alapján.
 • Annak joga, hogy az adatkezelési hozzájárulást a 6. cikk. 1. bek. a pont vagy a 9. cikk. 2. bek. a pont értelmében indokok megadása és formai előírás nélkül visszavonja, anélkül, hogy a hozzájárulás alapján annak visszonásáig megtörtént adatkezelés jogszerűsége sérülne.
 • Minden érintettnek joga van az adatkezelésért felelős szervezet vagy az adatkezeléssel megbízott szolgáltatója által elkövetett adatvédelmi jogsértés esetén az illetékes hatóságnál panasszal élni. Ezek a következők:

Hesseni adatvédelmi és információszabadsági megbízott
Gustav-Stresemann-Ring 1
D-65189 Wiesbaden
https://datenschutz.hessen.de/

Ezen túl minden érintettnek lehetősége van, a szokásos tartózkodási helyén (lakóhely) illetékes felügyeleti szervhez fordulni.

§ 3 Biztonsági intézkedések

Megteszünk minden szervezeti, szerződéses és a technika jelenlegi szintjének megfelelő technikai intézkedést azért, hogy biztosítuk az adatvédelmi törvények előírásainak betartását, és, hogy az általunk kezelt adatokat véletlen vagy szándékos manipulációk, adatvesztés, megsemmisülés vagy jogosulatlan személyek általi támadások ellen megvédjük.

A biztonsági intézkedésekhez tartozik különösképpen az adatok kódolt továbbítása az Ön böngészője és a mi szerverünk között.

§ 4 Megbízott adatkezelők

Weboldalunk kezelését a domainfactory GmbH, Oskar-Messter-Str. 33, D-85737 Ismaning, Németország végzi. A domainfactory GmbH adatvédelmi nyilatkozata itt elérhető: https://www.df.eu/de/datenschutz/.

IT-rendszerszolgáltatónk a keph IT-Systeme GmbH, Im Löchel 2, D-35423 Lich-Eberstadt, Németország. A keph IT adatvédelmi nyilatkozata itt elérhető: https://www.keph.de/datenschutz/.

A franchise-üzemeltető adatainak a feljegyzése a közös felelősségű Hausengel Holding AG és Hausengel GmbH- megbízásából a Hausengel International Polska sp. z o.o. sp. j., ul. Szkolna 5/15, 61-834 Poznań (Lengyelország) cég által történik. Az adatvédelmi tájékoztatást itt találja: https://www.hausengel.pl/polityka-prywatnosci/.

§ 5 Facebook rajongói oldal

Facebook rajongói oldalt is működtetünk. Ez az oldal akkor is elérhető, ha Ön nem rendelkezik fiókkal a Facebook hálózatban.

Az oldal az „Insights” szolgáltatást használja az Ön felhasználói magatartásának felméréséhez. Mi ezt a szolgáltatást nem használjuk aktívan, de hozzáférünk az adatokhoz és a Facebook-tól azokat alapvetően csak névtelenül kapjuk meg. Viszont ha Ön a Facebook-fiókjából nyitja meg a weboldalunkat, és pl. a „Like”-gombot megnyomja, egy bejegyzést kommentel vagy érdeklődését jelzi egy rendezvény iránt, akkor az informácók az Ön felhasználói profiljával együtt jutnak el hozzánk.

Az „Insights”-szolgáltatásért a Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2 Dublin, céggel együtt felelünk, és a Facebook Ireland Limited-del megállapodást kötöttünk, amelyben rögzítve van a Facebook felelőssége az EU Általános Adatvédelmi rendeletének 12., 13., 15., 22. és 32-34. cikkelyei szerint kötelezettségek tekintetében. A megállapodás szövege itt érhető el: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum.

A Facebook adatkezelési irányelvei itt elérhetők: https://www.facebook.com/privacy/explanation. A fenti elérhetőségen megtalálhatók az információk arról, hogy milyen módon kezelik az Ön adatait.

A Facebook-kal közös adatkezelés jogalapja akkor áll fenn, ha Ön rendelkezik Facebook-fiókkal és a weboldalunk abból a fiókból nyitja meg, ami alapján fennáll az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. mondat a pont szerinti - a. látogatásból adódó ráutaló magatartással megadott - hozzájárulás.

Fenntartjuk az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. mondat f. pont szerinti túlnyomórészben jogos érdeken alapuló jogalapot, ahol jogos érdekünket a reklám- és kommunikációs célú érdekeinkre alapítjuk.

A Facebook-oldalunkat munkatársak toborzására is használjuk. A fenti kommunikációs célok magukban foglalják olyan személyek személyes adatainak kezelését, akik nem rendelkeznek Facebook-profillal, de ellátogatnak rajongói oldalunkra.

Az adatátvitel az USA-ba az Európai Bizottság standard szerződéses feltételeit betartva történik. A vonatkozó részletek itt elérhetők: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum és https://de-de.facebook.com/help/566994660333381.

§ 6 Facebook Pixel

A weboldalunk a látogatottság méréséhez a Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”) látogatói tevékenység pixel-jét használja.

Így követhető az oldal látogatóinak magatartása, miután egy-egy Facebook-hirdetésre klikkelve az továbbítja őket a weboldalunkra. Ezzel kiértékelhető a Facebook-reklámfelületek hatékonysága statisztikai és piackutatási célokra, hogy a jövőbeli reklámtevékenységet optimalizálni lehessen.

A begyűjtött adatok előttünk, mint a weboldal üzemeltetője előtt névtelenek maradnak, tehát nem lehet azok alapján a felhasználók személyazonosságát visszakövetni. Az adatokat viszont a Facebook elmenti és feldolgozza a mindenkori felhasználói profilhoz kapcsolva, tehát a Facebook az adatokat saját reklámcéljaira, a Facebbok-Adathasználati irányelveknekmegfelelően felhasználhatja. Így a Facebook bekapcsolhat reklám megjelenéseket a Facebook oldalain, valamint azokon kívül is. Az adatok ilyen jellegű használatát mi, mint az oldal üzemeltetőjen nem tudjuk befolyásolni.

A Facebook adatvédelmi tájékoztatójában további információk találhatók a magánszféra védelmével kapcsolatosan: https://www.facebook.com/about/privacy/. Ezen kívül a https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen linken keresztül a reklámhirdetések beállításai alatt kikapcsolható a „Custom Audiences” (felhasználó által meghatározott célcsoportok) remarketing funkció. Ehhez viszont be kell jelentkezni a Facebook-ra. A Facebook „Custom Audiences” funkcióján belül csupán a Pixel variációt alkalmazzuk. Ha Ön nem rendelkezik Facebook-profillal, kikapcsolhatja a Facebook felhasználási alapú reklámját a European Interactive Digital Advertising Alliance weboldalon: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

§ 7 Közös felelősség

 1. Az ügyfélprofil, amely a Hausengel GmbH  által kerül feldolgozásra, a Hausengel Holding AG-val való közös felelősség alá tarozik. Weboldalunkon és az ott közölt elérhetőségeken  keresztül  veheti fel a kapcsolatot a Hausengel GmbH vállalattal, amelynek székhelye a 35085 Ebsdorfergrund, Tulpenweg 1 sz. alatt található. Emiatt a kommunikációs felület tekintetében a felelősség közös. A Hausengel Holding AG és a Hausengel GmbH között létrejött egy szerződés, miszerint a Hausengel Holding AG felel az érintettek jogainak védelméért és ő az érintettek kapcsolattartója.
 2. Weboldalunk vonatkozásában a szociális és re-marketingért az ADYOUCATE online marketing céggel közösen felelünk (Patrik Zimmermann Consulation, Talstr. 2, 35394 Gießen, Németország, info(at)adyoucate.de). A Zimmermann úrral fennálló szerződésünk értelmében weboldalunk meglátogatása esetén tájékoztatást adunk az adatkezelésről. Az érintettek jogainak címzettje a Clickfunnel használata kapcsán Zimmermann úr. Zimmermann úr adatvédelmi nyilatkozata itt elérhető: https://adyoucate.de/agb/.

§ 8 Franchise-üzemeltetői profilok továbbítása az ügyfelek részére

Ha Ön, mint franchise-üzemeltető felvételre kerül az adatbankunkba, akkor szerződéses kötelezettségünk, hogy az Ön portfólióját az érdekelt ápolásra szoruló személyeknek vagy azok hozzátartozóinak továbbítsuk. Az adatközlés során egy pdf dokumentum formájában átadjuk az Ön nevét, egy fényképét, az életkorát, a lakóhelyét utca és házszám nélkül, családi állapotát és gyermeinek számát, a tanult szakmáját, a tényt, hogy rendelkezik-e jogosítvánnyal vagy dohányzik-e, a német nyelvtudására vonatkozó információkat, tapasztalatait és ismereteit ápolási és gondozási területen. A vonatkozó adatkezelési kötelezettségünk, valamint az adatok tárolásának időtartama és az adattovábbítás megtiltásának joga a jövőre vonatkozóan kizárólag a franchise-szerződésből adódik.

§ 9 Ügyfélprofilok továbbítása franchise-üzemeltetők részére

Amennyiben Ön mint ápolásra szoruló vagy egy ápolásra szoruló személy hozzátartozója a franchise-üzemeltetőink köréből egy vagy több jelöltet is gondozóként számba venne, és a franchise-üzemeltetőktől ajánlatot kér, akkor Önnel és a franchise-üzemeltetőkkel szemben szerződéses kötelességünk, hogy az Ön ügyfélprofilját az adott franchise-üzemeltető részére kiadjuk. Az ügyfélprofil a regisztrációs kérdőívben Ön által megadott információkat tartalmazza.

§ 10 Office 365

Az Office 365 on premise és Microsoft Teams szoftvereket arra használjuk, hogy az adatokhoz átfogóan hozzáférjünk és lehetővé tegyük a minden helyszínt átfogó kommunikációt. Az által, hogy a franchise-üzemeltetők, érdeklődők, ügyfelek vagy munkatársak adatait mindig csak a saját informatikai rendszereinkben tároljuk, a személyes adatok továbbadása kizárólag a Microsoft Teams alkalmazásakor valósul meg. Ebben az esetben a Microsoft szervere továbbítja az adatokat, olyan formában, hogy a Microsoft a felhasználó nevét, IP-címét és a telemetrikus adatait, valamint a képadatokat is rögzíti. A Microsoft az adatkezelés során az adatokat esetlegesen az USA-ba is továbbítja; ezzel kapcsolatban a saját adatvédelmi rendelkezéseit megfelelően kiegészítette, és a standard feltételeinek bővítésével reagált a Privacy-Shield (Adatvédelmi pajzs) megállapodás megszűnésére. Ezzel kezelik annak a lehetőségét, hogy az USA-ban a biztonsági hatóságok az Ön adataihoz hozzáférjenek. Ha ilyen fordulna elő, akkor a Microsoft azonnal tájékoztatja Önt és jogorvoslattal él, ha azt a hatóságok letiltják. A Microsoft adatvédelmi tájékoztatója itt elérhető: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement.

§ 11 Törlési eljárás

A számlázáshoz szükséges adatokat 10 év után töröljük, annak az évnek a végétől számítva, amelyben az ügylet létrejött, valamint minden egyéb adatot 3 év után törlünk, annak az évnek a végétől számítva, amely évbe az utolsó szerződéses kötelezettség teljesítése esett, hacsak egyedi esetben a társadalombiztosítási előírások nem követelik meg a hosszabb adattárolást. A pályázók adatait 6 hónap elteltével megsemmisítjük.

§ 12 Személyes adatok begyűjtése a weboldalunk megnyitása esetén

1. A weboldalunk csupán informatív használata esetén, tehát ha Ön nem regisztrál és más módon sem juttat el részünkre információkat, csak azokat a személyes adatokat rögzítjük, amelyeket az Ön böngészője a szerverünk felé továbbít. Ha Ön meg szeretné tekinteni weboldalunkat, a következő adatokat gyűjtjük be, amelyek technikai szempontból szükségesek ahhoz, hogy az Ön számára a weboldalunkat stabilan és biztonságosan meg tudjuk jeleníteni (az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. oldal f. pont): 

 • IP-cím
 • A lehívás dátuma és ideje
 • Az időzóna eltérés Greenwich-i időhöz képest
 • A lehívás tartalma (konkrét oldal)
 • Hozzáférési státusz / HTTP-státuszkód
 • Az átvitt adatmennyiség
 • A weboldal, ahonnan a lehívás érkezik
 • Böngésző
 • A operációs rendszer és annak felülete
 • A böngésző szoftver nyelve és verziója

2. Ha Ön e-mailben vagy egy kapcsolatfelvételi nyomtatványon veszi fel velünk a kapcsolatot, akkor az Ön által közölt adatokat (az Ön e-mail címe, esetlegesen az Ön neve és telefonszáma) elmentjük, hogy az érdeklődését meg tudjuk válaszolni. Az ezzel összefüggésben álló adatokat akkor töröljük, ha az adatmentésre már nincsen szükség, ill. az adatkezelést csak korlátozzuk, ha jogszabályi kötelezettség áll fenn az adatok megőrzésére. 

3. Weboldalunk használata esetén a fent nevezett adatok mentésén túl rendszerünk sütiket helyez el az Ön számítógépén. A sütik esetében olyan kicsi szövegfájlokról van szó, amelyek az Ön merevlemezén az Ön által használt böngészőhöz társítva mentésre kerülnek, hogy azokon keresztül a sütiket elhelyező fél (jelen esetben mi) bizonyos információkhoz jusson. A sütik nem indítanak el programokat és nem helyeznek el vírusokat az Ön számítógépén. Csupán arra szolgálnak, hogy az internetes ajánlatot összességében felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá tegyék.

4. Sütik alkalmazása:

a) A jelen weboldal által használt sütik tartalmát és működését a következőkben ismeretjük:

 • Tranziens sütik (lásd b)
 • Perzisztens sütik (lásd c).

b) A tranziens sütik automatikusan törlődnek, ha Ön a böngészőjét bezárja. Ide különösképpen a munkamenet-sütik tartoznak. Ezek a sütik elmentenek egy ún. munkamenet-azonosítót, amely segítségével az Ön böngészőjéből indított különböző lehívásokat összesíteni lehet. Ez által az Ön számítógépe felismerhető lesz, ha ismét ellátogat a weboldalunkra. A munkamenet-sütik törlésre kerülnek, amint Ön kijelentkezik vagy a böngészőt bezárja.

c) A perzisztens sütik egy megadott idő után automatikuan törlődnek, amely időtartam sütinként változhat. Viszont Ön a tárolt sütiket a böngészőjének beállításai alatt bármikor törölheti.

d) A böngésző beállításokat a kívánsága szerint alakíthatja, és pl.: elutasíthatja a third-party-sütik vagy minden süti elfogadását. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetben viszont Ön esetlegesen nem tudja a weboldal minden funkcióját használni.

5. Ha hozzájárulását adja, megrendelheti a hírlevelünket is, amelyben tájékoztatjuk Önt az aktuális témákról és az érdekes ajánlatokról. A hirdetett termékeket és szolgáltatásokat a hozzájárulási nyilatkozatban megnevezzük.

A hírlevélre történő feliratkozáshoz az ún. double-opt-in-eljárást alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy az Ön jelentkezését követően a megadott e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben arra kérjük, hogy erősítse meg a feliratkozását a hírlevélre. Elmentjük az Ön IP-címét és a feliratkozás valamint a megerősítés időpontját. Az eljárás célja az, hogy az Ön feliratkozása bizonyítható legyen, és az Ön személyes adataival történő esetleges visszaélés felderíthető legyen.

A hírlevél megküldéséhez kötelezően megadandó egyedüli adat az Ön e-mail címe. A megerősítést követően elmentjük az Ön e-mail címét a hírlevél megküldése céljából. Ehhez a jogalapot az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. oldal a. pont szolgáltatja.

Ön a hozzájárulását a hírlevél megküldéséhez bármikor visszavonhatja, és a hírlevelet lemondhatja. A visszavonást megteheti a hírlevél e-mailben található linkre klikkelve, a weboldalon található nyomtatványon, e-mailben az info@hausengel.de címen vagy egy üzenetet küldve az impresszumban megadott elérhetőségek egyikére.

§ 20 Támogatásunk WhatsAppon keresztül

Ha a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson keresztül lép velünk kapcsolatba, a WhatsApp Business API-n keresztül a telefonszámát használjuk a kommunikációhoz. Ezen túlmenően a WhatsAppon tárolt egyéb személyes adatokat is feldolgozzuk, különösen az Ön kereszt- és vezetéknevét, a profilképét, valamint az alkalmazáson keresztül nekünk küldött üzeneteket és fájlokat.

Mobilszámát az Ön azonosítása érdekében dolgozzuk fel. A WhatsAppon keresztül megadott becenevét és profilképét megjelenítési célokra használjuk. A velünk folytatott kommunikációját beszélgetés-átirat formájában tároljuk. Ez azt a célt szolgálja, hogy az Önnel folytatott korábbi kommunikációt a jövőbeli beszélgetések kontextusaként használhassuk. Az átirat tartalmaz továbbá átvételi és olvasási visszaigazolásokat is. Ezeket a zökkenőmentes fogadás biztosítására és az inaktív kapcsolatok tisztázására használjuk.

A WhatsApp önállóan gyűjti az adatokat. A WhatsApp által végzett adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, az Ön adatainak a WhatsApp általi további feldolgozásáról, valamint az Ön jogairól és a magánélet védelmét szolgáló beállítási lehetőségekről a WhatsApp adatvédelmi szabályzatában olvashat. Ezt itt vagy közvetlenül a WhatsApp alkalmazásban találja.

A WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás adatkezelője a GDPR értelmében a WhatsApp Ireland; a GDPR szerinti illetékes felügyeleti hatóság az ír adatvédelmi hatóság. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a WhatsApp az EU-n kívüli harmadik országokban tárolja az adatokat, és kicseréli azokat a szolgáltató más szolgáltatásaival. Erre nincs befolyásunk.

Az Ön adatait kizárólag a kommunikáció céljára használjuk fel, és kérésre töröljük őket. Lehetősége van arra is, hogy közvetlenül a szolgáltatóval vegye fel a kapcsolatot, és kérje adatai törlését.

Az Ön személyes adatainak feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja értelmében. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását a jövőre nézve.

6. A weboldalunk a Google Analytics szolgáltatást, a Google Inc. („Google”) webelemző szoftverét használja. A Google Analytics ún. „Sütiket”, tehát szövegfájlokat alkalmaz, amelyeket az Ön számítógépén elhelyez, hogy lehetővé tegye annak elemzését, hogy Ön milyen módon használja a weboldalt. A sütik által létrehozott információk a weboldal használatáról rendszerint a Google USA-bei szerverére kerülnek, és ott kerülnek mentésre. Ha a weboldalon az IP-névtelenítés aktiválásra kerül, akkor az Ön IP-címét a Google az Európai Unió tagállamain belül vagy más az EGT-hez tartozó szerződéses államban első lépésben lerövidíti. Csak kivételes esetben kerül a teljes IP-cím a Google USA-beli szerverére, hogy ott rövidítsék. A jelen weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google az információkat arra használja, hogy a weboldal használatát kiértékelje, és jelentéseket készítsen a weboldalon történő tevékenységekről, valamint, hogy a weboldal üzemeltetője számára további a weboldal használattal és az internethasználattal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson.

A Google Analytics keretében az Ön böngészője által továbbított IP-címet a Google nem társítja más adatokhoz.

Ön a sütik mentését a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja; viszont felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetben előfordulhat, hogy a weboldal nem minden funkciója fog teljes körűen működni. Ön ezen túl a sütik által létrehozott, a weboldal használatára vonatkozó adatok (beleértve az Ön IP-címét) rögzítését valamint Google általi feldolgozását is megakadályozhatja, ha a következő link alatt elérhető böngésző plug-in-t letölti és telepíti: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

A jelen weboldal a Google Analytics szolgáltatást használja „_anonymizeIp()“ bővítménnyel. Ez azt jelenti, hogy az IP-címeket rövidítve dolgozza fel, kizárva ezzel a személyazonosság megállapíthatóságát. Amennyiben az Önről elmentett adatok alapján az adott személy beazonosítható lenne, akkor azokat azonnal kizárják és a személyes adatokat haladéktalanul törlik.

A Google Analytics szolgáltatást arra használjuk, hogy a weboldalunk használatát elemezni és rendszeresen javítani tudjuk. A kinyert statisztikák alapján ajánlatainkat fejlesztjük és Ön, mint felhasználó számára érdekesebbé tehetjük. A Google Analytics használatának jogalapja az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. oldal f. pont alapján áll fenn.

A külső szolgáltató adatai: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001. Felhasználói feltételek: www.google.com/analytics/terms/de.html, adatvédelmi tájékoztatás: www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, valamint adatvédelmi nyilatkozat: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

7. Az online ajánlatunk tartalmaz YouTube-videókat is, amelyek a www.YouTube.com oldalon elérhetők, de a weboldalunkról is közvetlenül elindíthatók. Minden videó része a „bővített adatvédelmi rendszernek”, tehát az Önre, mint YouTube használóra vonatkozó adatok nem kerülnek átvitelre, ha Ön a videókat nem játsza le. Csak akkor kerülnek továbbításra a 2. bekezdés alatt megnevezett adatok, ha Ön a videókat lejátsza. Ezt az adatátvitelt nem tudjuk befolyásolni.

8. Ez a weboldal a Matomo webelemző szolgáltatását használja, hogy a weboldal használatát elemezze és rendszeresen fejleszteni tudja. A kinyert statisztikák alapján fejlesztjük ajánlatainkat, hogy Önnek, mint felhasználónak érdekesebbé tegyük. A Matomo használatának jogalapja az EU Általános Adatvédelmi Rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. oldal f. pont alapján áll fenn. A kiértékeléshez a rendszer ún. sütiket ment el az Ön számítógépén. Az így kinyert információkat az illetékes kizárólag a saját németországi szerverén tárolja. A kiértékelést Ön a meglévő sütik törlésével leállíthatja, vagy akár a sütik mentését is megakadályozhatja. Ha Ön viszont a sütik mentését elutasítja, számolnia kell azzal, hogy esetlegesen a weboldal nem minden funkciója fog működni. A sütik mentésének megakadályozása a böngésző beállítások alatt lehetséges. A Matomo szolgáltatásának működéséhez alapvetően az Ön jóváhagyása szükséges. A weboldal a Matomo-t „AnonymizeIP“ bővítménnyel használja. Ez a funkció az IP-címeket rövidítve dolgozza fel, tehát a személyek közvetlen beazonosításának lehetősége kizárható. A Matomo által az Ön böngészőjéből kinyert IP-címet az általunk kinyert adatokkal nem egyesítjük. A Matomo program egy open-source-projekt. A szolgáltató adatvédelmi tájékoztatóját itt találja: https://matomo.org/privacy-policy/.

9. A weboldalunkon lehetőség van telefonbeszélgetések és tárgyalások időpontjainak rögzítésére, melyhez az orbnet GmbH, (D-86165 Augsburg, Meraner Straße 28) szolgáltatásait használjuk. A céget Christian Schmidt és Gregor Duda ügyvezetők képviselik. Az időpontok és a határidőnaptár az orbnet GmbH felhőjébe kerülnek, és németországi szervereken keresztül, kizárólag titkosítva kerülnek tárolásra. Az orbnet GmbH által adminisztrált adatok csak németországi adattárolókhoz kerülhetnek, az adatok nem továbbíthatóak az európai  gazdasági térségen kívülre. Az orbnet GmbH adatvédelmi tájékoztatását itt találja: https://www.orbnet.de/privacy/.

10. A weboldal meglátogatása által a YouTube információt kap arról, hogy Ön a weboldalunk egy bizonyos aloldalát megnyitotta. Ezen túl továbbításra kerülnek a jelen nyilatkozat 3. § alatti adatok is. Ez attól függetlenül történik, hogy Ön rendelkezik-e YouTube felhasználói fiókkal vagy nincsen ilyen felhasználói fiókja. Ha Ön a Google rendszerébe bejelentkezik, az Ön adatait közvetlenül hozzárendelik a profiljához. Ha Ön nem szeretné az adatok hozzárendelését a YouTube profiljához, az indítás előtt ki kell jelentkeznie. A YouTube az Ön adatait felhasználói profilként menti és reklámhoz, piackutatáshoz és/vagy a weboldal igény szerinti alakításához használja fel. Ilyen kiértékelésre elsősorban (nem bejelentkezett felhasználók esetében is) az igényekhez igazított reklámok kialakítása céljából kerül sor, valamint, hogy a szociális háló más felhasználóit az Ön tevékenységéről a weboldalunkon tájékoztatni tudjuk. Önnek joga van ellenvetéssel élni ilyen felhasználói profilok kialalítása ellen, de az ellenvetését a YouTube felé kell benyújtania.

További információkat az adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint azok a YouTube általi feldolgozásáról az adatvédelmi nyilatkozatban talál. Ott kaphat további információkat a jogairól és a magánszféra védelmére szolgáló beállítási lehetőségekről:  https://www.google.de/intl/de/policies/privacy . A Google az Ön személyes adatainak kezelését részben az USA-ban végzi.

§ 13 Cookiebot

Weboldalunkon a Cybot A/S, Havnegade 39, 1058 Kopenhagen, Dänemark (nachfolgend: cookiebot.com) vállalat webszolgáltatását használjuk. A Cookiebot arra szolgál, hogy az Ön döntését az Ön által engedélyezett sütikre vonatkozóan, amelyet a weboldal megnyitásakor megad, legfeljebb egy évre eltárolja. A Cookiebot.com a mentés során a következő adatokat rögzíti:

 • IP-cím (névtelen formában, az utolsó három számjegy helyére 0 kerül)
 • Az Ön hozzájárulásának dátuma és időpontja
 • Weboldalunk URL-ja
 • Technikai böngésző adatok
 • Kódolt, névtelen kulcs
 • A sütik, amelyeket Ön engedélyezett (a hozzájárulás igazolásaként)

A cookiebot.com rendszert az Ön hozzájárulása alapján, az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. mondat a. pont szerint alkalmazzuk.

§ 14 Bing Ads Event Tracking

Reklámjaink hatókörének mérésére a Microsoft Corporation („Microsoft”) „Bing Ads Conversion Trackin” alkalmazását használjuk. Az alkalmazás kiszámítja, hogy az egyes reklám megjelenések a Bing és Yahoo felületeken mennyire sikeresek. Ilyen módon tudjuk a reklámokat fejleszteni, hogy azt jelenítsük meg, ami a weboldal látogatói számára érdekes és az ajánlatunkat vonzóbbá teszi. Ebből a célból az online ajánlatunkba be van építve a Microsoft ún. UET tag-je (Universal Event Tracking Tag). Ennek a JavaScript-kódnak a segítségével a Microsoft névtelen adatokat gyűjthet a sütiken keresztül az Ön magatartásáról a weboldalunkon és az online-ajánlataink használatáról (pl.: a böngésző munkamenetről és a megjelenített weboldalról), hogy ezek alapján számunkra összegzett, de nem személyekhez kötött statisztikákat (a látogatók száma pl. egy céloldalon) készítsen. Ezek által követni tudjuk a tevékenységet, ami egy Bing vagy Yahoo reklám megjelenés megtekintése vagy megnyitása után történt.

Az adatfeldolgozás jogalapja az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. a. pont, amit csak az érintettek hozzájárásulásával végzünk.

Ön ezen túl a sütik által létrehozott és a weboldal Ön általi használatára vonatkozó adatok rögzítését, valamint ezen adatok a Microsoft általi feldolgozását meg is akadályozhatja, ha a következő linkre kattint: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/signedout Ellenvetési nyilatkozat. További információkért az adatvédelemről és a Microsoft, valamint a Bing Ads által mentett sütikről a Microsoft következő weboldalán kaphat: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

§ 15 Trustpilot

Vállalatunk részt vesz a Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5, 1112 Kopenhagen, Dänemark, szolgáltató értékelési eljárásában.

A Truspilot a felhasználóknak lehetőséget kínál szoltáltatásaink értékelésére. Ehhez küldünk Önnek egy felkérést, ami tartalmazza a Trustpilothoz vezető linket. Az adatok továbbítása a Trustpilot felé azon jogos érdekünk alapján történik, hogy minőségünket ügyfeleink felé garantáljuk és dokumentáljuk.

Azoktól a felhasználóktól, akik igénybe veszik szolgáltatásainkat, hozzájárulást kérünk az értékelési felhívás megküldéséhez. Csak, ha a felhasználó megadta a megfelelő hozzájárulást (pl.: egy ellenőrző négyzetre vagy egy linkre klikkelve), akkor fog Ön értékelési felhívást kapni egy linkkel, ami az értékelő oldalhoz vezet. Annak biztosítására, hogy a felhasználó ténylegesen igénybe vette a szolgáltatásunkat, megküldjük a szükséges adatokat a Trustpilot felé (ide tartozik a név, az e-mail cím és egy referenciaszám). Ezeket az adatokat kizárólag a hitelesség igazolására és a felhasználó megszólítására használjuk.

Az értékelési eljárásban a felhasználó adatainak feldolgozásához szükséges hozzájárulást az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. mondat f. pont szabályozza.

Az értékelés leadásához lehetőség van a Trustpilot-nál egy ügyfélfiókot nyitni, de ez nem kötelező. Ha Ön létrehoz egy ügyfélfiókot, akkor arra a Trustpilot üzleti és adatvédelmi feltételei lesznek érvényesek. Az értékelések pártatlanságának és objektivitásának biztosítása érdekében nincsen befolyásunk az értékelésekre, és nem is tudjuk törölni őket. Kérdés esetén kérjük, forduljon közvetlenül a Trustpilothoz: Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5, 1112 Kopenhagen, Dänemark.

Rendszerünk használja a Trustpilot-Widget alkalmazást is. A Widget egy olyan funkciós és tartalmi elem, ami módosítható információt jelenít meg. A vonatkozó tartalom ugyan az online ajánlatunk része, de jelen pillanatban azt még a Trustpilot szerveréről hívjuk le. Csak így lehetséges mindig az aktuális tartalmat megjeleníteni, főleg a mindenkor aktuális értékelést. Ehhez adatkapcsolatnak kell létrejönni az online ajánlatunkból lehívott weboldal és a Trustpilot között, és a Trustpilot hozzáfér bizonyos technikai adatokhoz (hozzáférési adatok, beleértve az IP-címet), amelyek szükségesek ahhoz, hogy a tartalom megjeleníthető legyen. A Trustpilot továbbá információkat is kap arról, hogy a felhasználó az online ajánlatunkat megtekintette. Ezek az információk elmenthetők egy sütiben és a Trustpilot felhasználhatja őket, hogy felderítse, a Trustpilot értékelési eljárásban résztvevő mely online ajánlatokat látogatták meg a felhasználók. Az információk elmenthetők egy felhasználói profilban, és felhasználhatók reklám vagy piackutatási célokra.

A vonatkozó jogalap az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. a. pont szerinti hozzájárulás az Ön adatainak kezeléséhez .

További információk az Ön adatainak a Trustpilot általi kezeléséről, valamint az Ön ellenvetési jogairól és további érintetti jogairól a Trustpilot adatvédelmi nyilatkozatában elérhetők: https://de.legal.trustpilot.com/end-user-privacy-terms.

§ 16 Userlike

A cég chat szoftverét használjuk Userlike UG (korlátozottfelelősségű), Probsteigasse 44-46, 50670 Köln, Németország.  A chatet kapcsolatfelvételi űrlapként használhatja, hogy szinte valós időben beszélgessen munkatársainkkal. A chat indításakor a következő személyes adatokat gyűjtjük:

 • A hívás dátuma és időpontja,
 • Böngésző típusa/verziója,
 • IP-cím,
 • Használt operációs rendszer,
 • A korábban meglátogatott weboldal URL címe,
 • Az elküldött adatok mennyisége.
 • És ha megadja az adatait: Keresztnév, vezetéknév és e-mail cím.

A munkatársainkkal folytatott beszélgetés menetétől függően a csevegés során Ön további személyes adatokat is megadhat. Ezen adatok jellege nagymértékben függ az Ön megkeresésétől vagy az Ön által leírt problémától. Mindezen adatok feldolgozásának célja, hogy gyors és hatékony kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítsunk Önnek, és ezáltal javítsuk az ügyfélszolgálatunkat.

Minden munkatársunkat kiképezték az adatvédelem témakörében, és megtanították, hogyan kezeljék az ügyfelek adatait biztonságosan és bizalmasan. Minden alkalmazottunk titoktartási kötelezettséget vállal, és a munkaszerződésükben aláírtak egy kiegészítést, amelyben kötelezettséget vállalnak a titoktartásra és az adatvédelem betartására.

A www.hausengel.hu weboldal elérésével a chat widget egy JavaScript fájl formájában töltődik be az AWS Cloudfrontról. A chat widget technikailag a forráskódot jelenti, amely a számítógépen fut, és lehetővé teszi a chatet.

A Hausengel Holding AG a csevegési előzményeket 1 évig tárolja. Ez azt a célt szolgálja, hogy bizonyos körülmények között megkíméljük Önt az Ön megkeresésének előzményeivel kapcsolatos részletes magyarázatoktól, valamint a chat-ajánlatunk folyamatos minőségellenőrzését szolgálja. A feldolgozás ezért a DSGVO 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja alapján engedélyezett. Ha ezt nem kívánja, akkor az alábbi elérhetőségeken keresztül tájékoztathat minket erről. A mentett csevegéseket ezután azonnal töröljük.

A chatadatok tárolása azt a célt is szolgálja, hogy informatikai rendszereink biztonságát garantáljuk. Ez a mi jogos érdekünk is, ezért a feldolgozás a DSGVO 6. cikk (1) f) pontja alapján megengedett.

További információkat a  talál a Datenschutzbestimmungen der Userlike UG talál (korlátozottfelelősségű).

§ 17 Clickfunnel

A jelen weboldalon a Google Map szolgáltatását használjuk. Ennek segítségével közvetlenül a weboldalon meg tudjuk jeleníteni az interaktív térképet, és lehetővé tesszük Önnek a térkép-funkciók kényelmes használatát.

A weboldal meglátogatása által a Google információt kap arról, hogy Ön a weboldalunk egy bizonyos aloldalát megnyitotta. Ezen túl továbbításra kerülnek azok az adatok, amelyek Önt és az Ön rendszerét felismerhetővé teszik. Ez attól függetlenül történik, hogy Ön rendelkezik-e Google felhasználói fiókkal vagy nincsen ilyen felhasználói fiókja. Ha Ön a Google rendszerébe bejelentkezik, az Ön adatait közvetlenül hozzárendelik a profiljához. Ha Ön nem szeretné az adatok hozzárendelését a Google profiljához, az indítás előtt ki kell jelentkeznie. A Google az Ön adatait felhasználói profilként menti és reklámhoz, piackutatáshoz és/vagy a weboldal igény szerinti alakításához használja fel. Ilyen kiértékelésre elsősorban (nem bejelentkezett felhasználók esetében is) az igényekhez igazított reklámok kialakítása céljából kerül sor, valamint, hogy a szociális háló más felhasználóit az Ön tevékenységéről a weboldalunkon tájékoztatni tudjuk. Önnek joga van ellenvetéssel élni ilyen felhasználói profilok kialalítása ellen, de az ellenvetését a Google felé kell benyújtania.

További információkat az adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint azok a Plug-in-szolgáltató általi feldolgozásáról a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozatában talál. Ott kaphat további információkat a jogairól és a magánszféra védelmére szolgáló beállítási lehetőségekről:  http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. A Google az Ön személyes adatainak kezelését részben az USA-ban végzi, mi a szolgáltatást csak az Ön hozzájárulásával használjuk.

§ 18 Google Ads Conversion használata

 1. A Google Ads szolgáltatását alkalmazzuk, hogy reklámeszközök segítségével (úgynevezett Google Ads) külső weboldalak figyelmét felhívjuk a vonzó ajánlatunkra. Így lehetőségünk van más reklámkampányok adataihoz mérten kideríteni, hogy mennyire sikeresek az egyes reklámeszközeink. Ezzel azt az érdekünket követjük, hogy Önnek olyan reklámot jelenítsünk meg, ami az Ön számára érdekes lehet, hogy weboldalunkat az Ön számára érdekesebbé tegyük és, hogy a reklám-költségekkel megfelelően tudjunk gazdálkodni.
 2. Ezeket a reklámeszközöket a Google az úgynevezet „Ad Server”-en keresztül adja ki. Ehhez Ad Server-sütiket használunk, amelyekkel mérhetők a sikeresség bizonyos paraméterei, mint például a hirdetések megjelentetése vagy a felhasználók klikkelései. Amennyiben Ön egy Google-hirdetésen keresztül jut a weboldalunkra, a Google Ad egy sütit helyez el a számítógépén. Ezek a sütik általában 30 nap után érvényüket veszítik, és nem arra szolgálnak, hogy az Ön személyazonosságát megállapítsák. A sütikhez kapcsolódóan mentésre kerülnek elemzési értékként a Unique süti-azonosító, az Ad impressziók száma elhelyezésenként (frekvencia), az utolsó impresszió (post-view-conversion esetében), valamint az Opt-out információk (annak megjelölése, hogy a felhasználó nem szeretné, ha újra megszólítanák).
 3. Ezek a sütik lehetővé teszik a Google számára, hogy az Ön internetes böngészőjét újra felismerje. Amennyiben egy felhasználó egy Ads-ügyfél weboldalának bizonyos oldalait megtekinti, és a számítógépén elmentett süti érvényessége még nem járt le, a Google és az ügyfél számára felismerhető lesz, hogy a felhasználó a hirdetésre klikkelve jutott el az adott oldalra. Minden Ads-ügyfélhez eltérő sütit rendel hozzá a rendszer. A sütiket így nem lehet az Ads-ügyfél weboldalán keresztül lekövetni. Mi a fent nevezett reklámtevékenységek során nem gyűjtünk be és nem kezelünk személyes adatokat. A Google csupán statisztikai értékeléseket bocsát rendelkezésünkre. Ezen értékelések alapján megtudhatjuk, hogy mely reklámtevékenységek voltak a leghatékonyabbak. A reklámeszközök alkalmazásáról részletesebb adatokat nem kapunk, a felhasználókat tehát ezen információk alapján nem tudjuk beazonosítani.
 4. A marketing-alkalmazások segítségével az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot épít fel a Google szerverével. Azon adatok terjedelmére és további felhasználására, amelyeket ez a Google-eszköz begyűjt, nincsen befolyásunk. Legjobb tudásunk szerint Önt a következőkről tudjuk tájékoztatni: A Google Ad Conversion által a Google információt kap arról, hogy Ön a webes megjelenésünk bizonyos részét megnyitotta vagy egyik hirdetésünkre ráklikkelt. Amennyiben Ön a Google egyik szolgáltatásának regisztrált felhasználója, a Google a látogatást hozzá tudja rendelni az Ön profiljához. Még akkor is, ha Ön nem regisztrált Google felhasználó, ill. nem jelentkezett be, fennáll a lehetősége annak, hogy a szolgáltató az IP-címét megtudja és elmenti.
 5. Ön a Tracing-eljárásban történő részvételét több módon is megakadályozhatja: a) a böngésző szoftver megfelelő beállításával, különösen az úgynevezett külső sütik letiltása segít abban, hogy ne kapjon hirdetéseket külső hirdetőktől; b) a Conversion-Tracking-sütik kikapcsolása által, ha Ön a böngészőjében azt állítja be, hogy a „www.googleadservices.com” domainhez kapcsolódó sütiket blokkolja, https://www.google.de/settings/ads, viszont ezt a beállítás törlődik, ha Ön a saját sütiket törli; c) az ajánlattevő érdeklődés alapú hirdetéseinek, amelyek az „About Ads” önszabályzó kampány részei, kikapcsolása által a http://www.aboutads.info/choices linken keresztül, viszont ez a beállítás törlődik, ha Ön a saját sütiket törli; d) a Firefox, Internet Explorer vagy Google Crome böngészők tartós kikapcsolása által a http://www.google.com/settings/ads/plugin linken keresztül. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben esetlegesen a jelen weboldal funkciói nem fognak tökéletesen működni.
 6. Az Ön adatainak kezelését az EU Általános Adatvédelmi rendelete 6. cikk. 1. bek. 1. oldal a. pont szabályozza, amely szerint Önnek az adatkezeléshez hozzá kell járulni. További információk a Google adatvédelmi eljárásáról itt elérhetők: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy és https://services.google.com/sitestats/de.html. Alternatívaként megtekintheti a Network Advertising Initiative (NAI) weboldalát is a www.networkadvertising.org linken.

§ 19 Google Térkép

A jelen weboldalon a Google Map szolgáltatását használjuk. Ennek segítségével közvetlenül a weboldalon meg tudjuk jeleníteni az interaktív térképet, és lehetővé tesszük Önnek a térkép-funkciók kényelmes használatát.

A weboldal meglátogatása által a Google információt kap arról, hogy Ön a weboldalunk egy bizonyos aloldalát megnyitotta. Ezen túl továbbításra kerülnek azok az adatok, amelyek Önt és az Ön rendszerét felismerhetővé teszik. Ez attól függetlenül történik, hogy Ön rendelkezik-e Google felhasználói fiókkal vagy nincsen ilyen felhasználói fiókja. Ha Ön a Google rendszerébe bejelentkezik, az Ön adatait közvetlenül hozzárendelik a profiljához. Ha Ön nem szeretné az adatok hozzárendelését a Google profiljához, az indítás előtt ki kell jelentkeznie. A Google az Ön adatait felhasználói profilként menti és reklámhoz, piackutatáshoz és/vagy a weboldal igény szerinti alakításához használja fel. Ilyen kiértékelésre elsősorban (nem bejelentkezett felhasználók esetében is) az igényekhez igazított reklámok kialakítása céljából kerül sor, valamint, hogy a szociális háló más felhasználóit az Ön tevékenységéről a weboldalunkon tájékoztatni tudjuk. Önnek joga van ellenvetéssel élni ilyen felhasználói profilok kialalítása ellen, de az ellenvetését a Google felé kell benyújtania.

További információkat az adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint azok a Plug-in-szolgáltató általi feldolgozásáról a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozatában talál. Ott kaphat további információkat a jogairól és a magánszféra védelmére szolgáló beállítási lehetőségekről:  http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. A Google az Ön személyes adatainak kezelését részben az USA-ban végzi, mi a szolgáltatást csak az Ön hozzájárulásával használjuk.