<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Egyéni vállalkozás - német gazdasági tevékenység a gondozók számára és annak előnyei

Az önálló gazdasági tevékenységet Németországban vállalkozásnak hívják. Az EU-ban érvényben lévő vállalkozási szabadság a gondozókat feljogosítja arra, hogy Németországban vállalkozói tevékenységet folytassanak, és annak keretében szolgáltatást nyújtsanak. A Hausengellel együttműködő gondozók minden ügyben teljes és komplex támogatást kapnak. A Hausengel átvállalja az adminisztratív teendőket és a franchise-jogviszony keretében előkészítjük a szükséges dokumentumokat és a megfelelő hivatalban benyújtjuk azokat. A vállalkozás bejelentésének és megszüntetésének hivatali eljárási költségeit a franchise-díj tartalmazza. A gondozó nem fizet ilyen jellegű költségeket.

Egyéni vállalkozó gondozó

Az önálló gondozó nem alkalmazott, hanem önálló vállalkozó. Ez azt jelenti, hogy a gondozó:

  • élvezi a vállalkozói döntési szabadságot – a megbízásokat szabadon elfogadhatja, ill. elutasíthatja, együttműködhet más szolgáltatókkal, munkavállalókat foglalkoztathat és más alvállalkozókat is tetszés szerint megbízhat
  • nem tartozik utasítási kötelem alá – a megbízást teljesítését saját kívánsága szerint alakíthatja
  • megbízási díjáról mindig szabadon tárgyalhat
  • nem munkáltatója, hanem megbízója van, ebben az esetben ez legtöbbször az ápolásra szoruló ember családja
  • nincs tartósan egy munkáltató felé elköteleződve – több megbízójának kell lennie, legalább 2 különbözőnek egy évben

A franchise-rendszer előnyei

Mi az a franchise?

A „franchise” szó a francia nyelvből származik, és (járulék-)mentességet jelent. A franchise koncepciója a XIX. század óta ismert, és folyamatosan fejlődik, sikeresen alkalmazzák széles körben. Franchise-rendszerek manapság világszerte szinte minden iparágban vannak, a legismertebbek a gyorsétterem-láncok (pl. MacDonalds, Subway), a kiskereskedelmi üzletek (példák az adott országból), vagy akár a fitness-láncok (példák az adott országból)

A Hausengel egy már kipróbált üzleti modellt szállít. Ez a franchise-vevő részére megkönnyíti a piacra történő belépést, akik egy bevezetett márkanév alatt kínálhatják szolgáltatásaikat. A franchise-rendszernek köszönhetően a gondozók jobb munkakörülményeket érhetnek el a maguk számára. A Hausengellel együttműködő gondozókat a német megbízók megbízható partnerekként tartják számon.

A tanácsadó a franchise-rendszert magyarázza
Fiatal gondozók csoportja beszélget

A Hausengel által nyújtott „teljes körű ellátás”

A tapasztalt partnerekkel történő együttműködés, mint amilyen a Hausengel is, biztonságot ad. A részletekről mi gondoskodunk. Komplex támogatásunk még a megbízás elfogadása előtt megkezdődik. Az első tanácsadás teljesen ingyenes és semmire sem kötelez. Németország-szerte csak ellenőrzött megbízásokat közvetítünk. A gondozó maga dönt a megbízás határidejéről és a megbízás feltételeiről. A megbízási díjról is szabadon lehet tárgyalni. Átvállaljuk a bürokratikus teendőket, és franchise-vevőink részére kompetens tanácsadókat, valamint 24 órás hotline szolgáltatást kínálunk.

A megbízás kezdete előtt a Hausengel összes gondozója ingyenes képzésben részesül. A gondozók számára elintézzük a teljes könyvelést és a számlázást, valamint a német hatóságokkal való levelezést. Ennek keretében átvállaljuk a német adóhivatal felé történő adóelszámolást. A németországi tartózkodás idején gondozóink átfogó biztosítási védelemben részesülnek. Gondozóink mindig úgy érezhetik, hogy „teljes körű ellátásban” részesülnek.

A Hausengel franchise koncepciója

A gondozó nevet

A választás szabadsága

Sok év óta sikeresen dolgozunk a számunkra egyetlen észszerű szerződéskoncepcióval, a Hausengel franchise-rendszerrel. A Hausengel esetében ez azt jelenti, hogy mindenütt kizárólag a Hausengel-vállalatcsoport érintett, nem pedig külső szolgáltatók révén kötünk szerződést. A Hausengel franchise-rendszer legfontosabb jellemzője a választás szabadsága és az önálló döntés. A gondozó franchise-vevőként jogilag és valóságosan is önállóan működik. A gondozó minden kérdésben önálló, és maga dönti el, hogy egy adott megbízást milyen feltételekkel fogad el.

A gondozó képzésen vesz részt

Ingyenes továbbképzés

Számunkra a franchise-vevők támogatása nemcsak a megbízás elején fontos, hanem a teljes együttműködés ideje alatt. A Hausengel gondozói megkapják a szükséges szaktudást és egyedülálló, rugalmas továbbképzési ajánlatot biztosítunk nekik. Így megvan az esélyük arra, hogy szakmai kompetenciájukat növeljék, valamint vonzóvá váljanak a potenciális megbízók számára. A munka megkezdése előtt a Hausengel összes gondozója köteles a képzéseken részt venni.

A gondozó találkozik a megbízóval

Ügyfélszerzés

A Hausengel Németország összes tartományában több mint ezer megbízóval dolgozik együtt. A gondozóknak professzionális ügyfélszerzést biztosítunk. A tanácsadóink által bemutatott ajánlatok mindig gondosan mindkét szerződő fél igényeihez vannak igazítva. Ezzel emelkedünk ki a többi közvetítő ügynökség közül. A döntést mindig a gondozó hozza.

A Hausengel, a gondozók és a gondozásra szoruló személyek családjai közötti együttműködés vázlata

A Hausengel, a gondozók és a gondozásra szoruló személyek családjai közötti együttműködés vázlata

A Hausengel Holding AG (franchise-adó) franchise-díj ellenében egy üzleti koncepciót bocsát a gondozó (franchise-vevő) rendelkezésére. A gondozó a Hausengellel franchise-szerződést, a megbízóval pedig szolgáltatási szerződést köt. A gondozó a Hausengel franchise-vevője és a német megbízó (a család) megbízottja lesz. A megbízó közvetlenül a megbízott gondozóval számol el. A franchise-díjat a gondozó nevében szintén a megbízó fizeti ki, és csak addig esedékes, amíg a megbízó nála teljesít megbízást.