A Németországba utazókra vonatkozó korlátozások enyhítése

A Robert Koch Intézet szerint a koronavírus-fertőzések száma folyamatosan csökken. Május elején számos, a világjárvánnyal kapcsolatban bevezetett korlátozás ismét feloldásra került. A maszkkötelezettséget sok helyen eltörölték (továbbra is érvényes a repülőjáratokon, tömegközlekedési eszközökön, orvosi rendelőkben, kórházakban, idősekotthonában, valamint egyéb, veszélyeztetett csoportoknak szánt intézményekben), és az oltási igazolványt egyelőre csak a szupermarketekben és a gyógyszertárakban kell bemutatni.

Most a német egészségügyi minisztérium egy lépéssel továbbment, és aláírta a beutazási szabályokat módosító rendeletet.

  • Június 1-jétől a Németországba belépő személyeknek, beleértve az idősgondozókat is, már nem kell igazolniuk, hogy oltottak vagy átestek a betegségen. (Kivétel: a vírusvariáns területéről történő beutazás. Itt továbbra is a meglévő szigorú beutazási, bejelentkezés és karanténszabályok érvényesek).
  • Az oltás igazolására a jövőben elegendő lesz a WHO által elismert vakcinával történő oltás. (Ezek lehetnek akár a kínai gyártóktól származó Sinova, Sinopharm vagy Coronavac, illetve egy indiai gyártótól származó Covaxin vakcinák is).

A korlátozásokat azonban csak ideiglenesen oldják fel. A minisztérium nem zárja ki, hogy ősszel megújítják a korlátozásokat. Figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, és azonnal értesítjük Önt minden kulcsfontosságú változásról.

A Németországba utazókra vonatkozó korlátozások enyhítése
A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Támogatott német nyelvtanfolyamok gondozóknak

A Hausengel évek óta a Franchise-partnerei kompetenciáinak és készségeinek fejlesztésére összpontosít, többek között ingyenes online tanfolyamokat is kínál nekik az idősgondozásról. Külföldi…

Kisorsoltuk a karácsonyi nyereményjátékunk nyerteseit

Eljött az idő, kihirdetjük a Hausengel karácsonyi nyereményjátékának a nyerteseit!

Azok a Franchisepartnereink, akik 2022. december 23. és 31. között Németországban voltak megbízásban, automatikusan…

Szakértői tanácsok a Hausengel-gondozói számára

A Hausengel Franchise-üzemeltetői szakértői tanácsadásban részesülhetnek. A gondozási munkát változó tapasztalatokkal rendelkező emberek végzik. A Németországban dolgozó ápolók a megbízás során számos…