4 szövetségi államban feloldották a kötelező elkülönítést

Bajorországban, Hessenben, Baden-Württembergben és Schleswig-Holsteinben a pozitív korona tesztet követő izolálási kötelezettséget eltörölték. Ezt a lépést a tartományok a csökkenő fertőzési adatokkal, hatékony védőoltásokkal és a lakosság 90 százalékát meghaladó alapimmunitásával indokolják. Mivel általában nem várható a betegség súlyos lefolyása, és hatékony vírusellenes gyógyszerek állnak rendelkezésre, a tartományok indokoltnak tartják ezt a lépést (forrás: Tagesschau.de).

4 szövetségi államban feloldották a kötelező elkülönítést

Eddig a koronával fertőzött, pozitív teszteredménnyel rendelkező embereknek általában legalább öt napra karanténba kellett vonulniuk, amíg legalább 48 órán keresztül tünetmentessé nem váltak - összesen legfeljebb 10 napig. A fent említett négy szövetségi államban az ötnapos elkülönítés általános követelményét mostantól eltörölték. Mindazonáltal a fertőzött személyek számára azt ajánlják, hogy a lakáson kívül viseljenek maszkot.

Az intézkedés bejelentése vitákat váltott ki, mivel attól tartanak, hogy ismét eltérő szabályozás lesz érvényben az egyes szövetségi tartományokban, ami zavart okoz. Akárhogy is, az emberek egyéni felelősségén van a hangsúly. Egyébként számos más uniós ország is eltekint a karantén kötelezettségtől. Mindazonáltal mindenképpen érvényesülnie kell az elvnek: "Ha beteg vagy, maradj otthon".

A karantén kötelezettség feloldása nem jelenti azt, hogy a betegség ártalmatlan. Hausengel továbbra is rendkívüli óvatosságot javasol, különösen, ha idős, gondozásra és segítségre szoruló emberekről van szó.

Különösen idős, legyengült immunrendszerű embereknél a koronavírus fertőzése még mindig súlyos lefolyású lehet. Ezért a gondozásra és segítségnyújtásra szoruló személyek védelme elsődleges prioritást élvez. Arra kérünk mindenkit, aki részt vesz a gondozásban: rendszeresen tesztelje magát, és önkéntes elkülönítésre menjen, ha pozitív eredményt kap vagy rosszul érzi magát. Amint észreveszi magán a tüneteket, jobb, ha otthon marad, és kerül minden szoros kapcsolatot. A kézhigiénia fenntartása és a köhögés és tüsszentés általános szabályainak betartása most különösen fontos. Az izolációval, maszkokkal és tesztekkel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre a Tagesschau weboldalán talál válaszokat.

A gondozóknak és a hozzátartozóknak is azt tanácsoljuk: győződjünk meg arról, hogy mindenki, aki belép a gondozásra szoruló személy otthonába, betartja a szokásos viselkedési és higiéniai intézkedéseket, és ideális esetben rendelkezik egy aktuális, negatív korona teszttel.

További információkat és tippeket a koronavírus kezelésével kapcsolatban a weboldalunkon talál.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Nyári nyereményjáték a gondozók számára

Játsszon velünk! Hamarosan itt a nyár. Kifejezetten a Hausengel Franchise-partnerei számára készítettük el a következő nyereményjátékunkat. Minden gondozó, aki a nyár folyamán munkát vállal, pénzdíjat…

Vállalkozást működtet Németországban? Ne feledje az adóügyeit a német adóhivatallal rendezni!

Minden gondozó aki a Hausengellel együttműködik, saját vállalkozással rendelkezik Németországban. A Hausengel munkatársai támogatják a Franchise-partnereket az összes üzleti formalitásban, amibe…

A húsvéti nyereményjáték véget ért!

Mi már ismerjük a Hausengel húsvéti nyereményjátékának a nyerteseit!

Azok a Franchise-partnereink, akik 2023. április 6. és 11. között Németországban voltak megbízásban, automatikusan részt vettek a…