<
Schliessen
Schliessen

A Hausengel számomra elsősorban a segítőkészséget jelenti

Magdalena Gärtner

Magdalena Kubiak

2015 szeptembere óta dolgozom a Hausengel „Gondozásmenedzsment” csoportjában.

Összefüggött Lengyelországból Németországba költözésemmel – ez tehát egy akkora projekt volt, hogy kihatással volt az életem összes területére. Jelenlegi főnököm abban az időben mindenben támogatott. És a kollégák segítségére is számíthattam. Függetlenül attól, hogy magáról a költözésről volt-e szó, vagy a formalitásokról (pl. a lakáskeresésben nyújtott segítségről vagy a hatósági ügyintézésről) - minden könnyen és stresszmentesen működött. Mindez nem lett volna lehetséges a Hausengelnél dolgozó kollégáim ideje és irányomban tanúsított megértése, türelme nélkül.

Szülőhazámban „Közegészségügytant” tanultam. Amikor új szakmai kihívást kerestem, fontos volt számomra, hogy az egészségügy / ápolás / egészségtámogatás területén találjak valamit. Úgy éreztem, hogy csak így tudom értékrendemet követni és a munka, a tanulás és a magánélet közötti harmóniát megteremteni.

Értékrendemben az egészség (és ennek részeként a szociális jólét), a segítőkészség, az emberség és a gyengébbek védelme áll a legfontosabb helyen. Példamutató, hogy ezek - a saját - értékeim a Hausengelnél (pontosan úgy, ahogyan ez küldetésünk szövegében szerepel) legalább annyira fontosak, mint a vállalkozás gazdasági sikeressége. Munkavállalóként ezzel nagyon jól tudok azonosulni.

Időközben a cégnél előre léptem, és új, érdekes feladatokat kaptam. Előnynek tekintem azt is, hogy a problémákat, aggályokat, konfliktushelyzeteket, javaslatokat és az új ötleteket mindig közvetlenül meg lehet beszélni a csoport vezetőségével. Mindig úgy érzem, hogy meghallgatnak és komolyan vesznek. Ez agilis, felelősségteljes és önálló munkavégzést tesz számomra lehetővé.

Az emberekkel és emberekért végzett munkánkban természetesen néha heves érzelmek is előfordulnak. Ez nagyon tetszik nekem, és megérint, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Oda kell figyelni, hogy az emberi sorsokat ne engedjük túl közel magunkhoz. Szinte naponta hallok szívhez szóló emberi történeteket. Ugyanakkor időnként előre megfogalmazott véleményekkel, klisékkel vagy előítéletekkel kell megküzdeni. Végül is számomra nagyon megható, ha egy ápolásra szoruló személy vagy családja részére megfelelő megoldást találtam, és ha minden szépen a helyére kerül. Mert mi lehet szebb annál, mint a nap végén azt mondani, hogy sikeresen kiközvetítettem egy házi angyalt?

A nyitottság volt az, ami a leginkább meglepett a Hausengelnél

Stefan Szablewski
Három év ingázást, bőröndből élést és hotelekben alvást követően úgy döntöttem, hogy a lakhelyem közelében szeretnék munkát találni. Olyan izgalmas munkát kerestem tehát, amely megfelel az elvárásaimnak – és hála a Hausengelnek, meg is találtam!

A Hausengel egy nagy, színes, nemzetközi csapat

Gabriella Tóth
Mindenki számára, aki külföldön dolgozik, az az „álommunka”, ahol aktívan használhatja anyanyelvét. Állíthatom, hogy kollégáim és én azon szerencsések közé tartozunk, akik a mindennapi munka során nap mint nap használhatják anyanyelvüket: a Hausengel a szó legszorosabb értelmében egy igazi, nemzetközi csapat.

Munkám nagyon változatos és érdekes

Maike Shapran
31 éves vagyok, és 2010 óta dolgozom a Hausenegelnél. Szeretem a munkámat, kollégáim pedig egészen fantasztikusak. Jól megértjük egymás, és jó csapat vagyunk.