<
Schliessen
Schliessen

A nyitottság volt az, ami a leginkább meglepett a Hausengelnél

Stefan Szablewski

Stefan Szablewski

Három év ingázást, bőröndből élést és hotelekben alvást követően úgy döntöttem, hogy a lakhelyem közelében szeretnék munkát találni. Olyan izgalmas munkát kerestem tehát, amely megfelel az elvárásaimnak – és hála a Hausengelnek, meg is találtam!

Hogy mi lepett meg a leginkább a Hausengelnél? A nyitottság! Nemcsak a nemzetközi struktúrára vonatkozóan – a Hausengel hét európai országban rendelkezik leányvállalattal –, hanem életkoromra vonatkozóan is! Sokak szemében ugyanis én korkedvezménnyel akár már nyugdíjba is mehetnék. A Hausengel nyitottsága és hajlandósága, hogy engem ennek ellenére is alkalmazzon, valamint az, amilyen fantasztikusan fogadott a tőlem jóval fiatalabbakból álló csapat, teljesen lenyűgözött.

A barátságos munkakörnyezet, valamint az egyértelműen megfogalmazott munkakör és feladatok miatt nagyon szívesen dolgozom itt. A Hausengelnek végzett munka révén én is hozzájárulok az idős és ápolásra szoruló emberek támogatásához, ami számomra szintén nagyon fontos.

A Hausengelnél végzett munkám mindent megváltoztatott

Marta Janiak
Lehet a munka intenzív, érdekes és egyúttal értelmes és motiváló is? Kitöltheti a mindennapok nagy részét úgy, hogy azért a magánéletre is jusson elég idő? A munkának feltétlenül azt kell jelentenie, hogy az ember elvégzi a ráosztott feladatokat, és nem járulhat hozzá pozitívan ahhoz, hogy az ember a napi teendőket személyiségével, önfegyelemmel, felelősségvállalással és lelkiismeretességgel saját maga alakítsa? És végül – a munka mint olyan nyújthat örömet és elégedettséget? Ezekre a kérdésekre korábban sohasem válaszoltam volna igennel. Azonban minden megváltozott, amikor rátaláltam a Hausengelre ...

Az, ami együttműködésünk elején megfogott, ma is nap mint nap megfog!

Marzena Tylman
A Hausengel telefonközpontjában dolgozom. Őszintén szólva nem ez álmaim munkája. Azonban minél hosszabb ideje csinálom, annál világosabbá válik számomra, hogy ezt a munkát soha az életben nem adnám fel egy másikért. Naponta hallom, hogy a gondozók és az ápolásra szoruló emberek családjai mennyire hálásak segítségünkért és támogatásunkért. Ez számomra annak bizonyítéka, hogy munkánknak mélyebb értelme is van. A köszönet ezen szavai nemcsak bókként foghatók fel, hanem egyúttal kihívást is jelentenek. Semmiképpen sem szabad ugyanis csalódást okoznunk azoknak az embereknek, akik megtisztelnek bennünket bizalmukkal.

A Hausengel számomra elsősorban a segítőkészséget jelenti

Magdalena Gärtner
2015 szeptembere óta dolgozom a Hausengel „Gondozásmenedzsment” csoportjában.