Schliessen

A Hausengelnél végzett munkám mindent megváltoztatott

Marta Janiak

Marta Janiak

Lehet a munka intenzív, érdekes és egyúttal értelmes és motiváló is? Kitöltheti a mindennapok nagy részét úgy, hogy azért a magánéletre is jusson elég idő? A munkának feltétlenül azt kell jelentenie, hogy az ember elvégzi a ráosztott feladatokat, és nem járulhat hozzá pozitívan ahhoz, hogy az ember a napi teendőket személyiségével, önfegyelemmel, felelősségvállalással és lelkiismeretességgel saját maga alakítsa? És végül – a munka mint olyan nyújthat örömet és elégedettséget? Ezekre a kérdésekre korábban sohasem válaszoltam volna igennel. Azonban minden megváltozott, amikor rátaláltam a Hausengelre.

Történetem a Hausengellel 2010-ben kezdődött, amikor megnyitotta első telephelyét Lengyelországban. Emlékszem, hogy a poznani irodának akkoriban csupán három munkatársa volt. A legjobb emlékeim között őrzöm a németországi Heskem városában lévő cégközpontban szervezet első képzéseket, amelyeken felkészültem a munkámra. Örömmel gondolok vissza az azt követő, a német és a lengyel kollégák közötti remek együttműködésre, a poznani iroda növekvő sikerére, amely erősített telephelyünket, és a vállalatcsoporton belüli, egyre növekvő jelentőségére.

Azóta nagyon sok minden történt. A Hausengel cég jelentősen megerősített pozícióját a német piacon, és kiépítette kelet-európai telephelyeit. A poznani csapat jelenleg több mint 20 főből áll. A Hausengelnél eltöltött hét évem alatt különböző feladatokkal foglalkoztam, például toborzással, a franchise-vevők német nyelvi képzésével, gondozásmenedzsmenttel, és az irodát is vezetem. Szakmai tapasztalataimmal együtt német nyelvtudásom is tovább fejlődött, amelynek alapjait 5 éves, filológiai egyetemi tanulmányaim alatt szereztem meg. A feladatok széles spektruma, és az ennek során megszerzett tudás rendkívüli mértékben megnövelte a saját értékeimbe vetett hitemet.

A Hausengelnél végzett munka a magánéletemben is lehetővé tett az önfejlesztést, anélkül, hogy a munkám kárát látta volna ennek. Két éve egy kislány boldog édesanyja vagyok. A szülési szabadságot követően mindenki nagyon előzékeny volt, figyelembe vette igényeimet, és továbbra is úgy éreztem, hogy a cégnél szükség van rám.

Jelenleg a feladataim közé tartozik, hogy kollégáimnak minden lengyel telephelyen átfogó tréningeket és képzéseket szervezzek és tartsak. Teljes odaadással igyekszem az eddig megszerzett, megalapozott tudásomat továbbadni. Minden új munkatársat egy mosollyal köszöntök, és bevezetem a csapatába.

A Hausengellel én nemcsak egy cégnevet és egy dinamikusan fejlődő márkanevet kapcsolok össze, hanem elsősorban embereket, barátokat és egy egészen sajátos munkakörnyezetet, érdekes beszélgetéseket, a jól végzett munka felett érzett elégedettséget, problémamegoldást és a segítségre szorulóknak napi szinten nyújtott segítséget. Ez az én munkahelyem, amellyel teljes mértékben azonosulok és amelyre büszke vagyok.

A nyitottság volt az, ami a leginkább meglepett a Hausengelnél

Stefan Szablewski
Három év ingázást, bőröndből élést és hotelekben alvást követően úgy döntöttem, hogy a lakhelyem közelében szeretnék munkát találni. Olyan izgalmas munkát kerestem tehát, amely megfelel az elvárásaimnak – és hála a Hausengelnek, meg is találtam!

A Hausengel számomra elsősorban a segítőkészséget jelenti

Magdalena Gärtner
2015 szeptembere óta dolgozom a Hausengel „Gondozásmenedzsment” csoportjában.

A Hausengel egy nagy, színes, nemzetközi csapat

Gabriella Tóth
Mindenki számára, aki külföldön dolgozik, az az „álommunka”, ahol aktívan használhatja anyanyelvét. Állíthatom, hogy kollégáim és én azon szerencsések közé tartozunk, akik a mindennapi munka során nap mint nap használhatják anyanyelvüket: a Hausengel a szó legszorosabb értelmében egy igazi, nemzetközi csapat.