<
Schliessen
Schliessen

Örömmel közöljük, hogy a Hausengel Akadémia AZAV irányelvek szerinti minősítése ez évben ismét sikeresen megtörtént!

Gondozóink  kiemelt szintű ki- és továbbképzése számunkra egy különlegesen fontos feladat, mert a  felelős- és méltóságteljes gondozás és ápolás a gondozók képzésének egyik központi kritériuma. A Hausengel-Akadémia megalapításával egy olyan saját oktatási intézményt hoztunk létre, amely többek között olyan fontos feladatoknak szentel figyelmet, mint a nagyobb verseny, átláthatóság valamint a jobb minőség biztosítása a gondozók és ápolók képzésében. Az iparágban egyedülállóként kinálunk gondozóink számára nyelvi képzésünk mellett az IHK (Ipari és Kereskedelmi Kamara) „Gondozói tevékenység házi környezetben“ képzést. A foglalkoztatás elősegítése érdekében a továbbképzési programok minőségbiztosítását a gazdasági és munkaügyi minisztérium által kiadott „munkatámogatási akkreditációról és engedélyezésről szóló rendelet“ (AZAV) támogatja, amely a képzőintézmények kétszintű engedélyezési folyamatát és az ehhez kapcsolódó intézkedéseket biztosítja valamint írja elő.

Az úgynevezett tanúsító hatóságok álltal rendszeres időközönként ellenőrzésre kerülnek a teljesítendő követelmények, amely azt segíti elő, hogy a tanúsítás folyamata továbbra is érvényben maradjon, valamint lehetőséget ad számunkra, hogy még jobbá tegyük képzésünket. Egy egésznapos ellenőrzés keretében a Hausengel-Akadémia továbbképzési ajánlata ismételten felülvizsgálatra került. A Corona-körülmények figyelembe vételével az idei felülvizsgálat digitálisan és telefon segítségével történt, amely egy élénk tapasztalatcserét eredményezett minden részvevő számára. Annak ellenére, hogy az ilyen jellegű koordináció pluszköltséget von maga után, a ráfordítás határozottan megtérült! Az ellenőrző személy alaposan górcső alá vette menedzsmentrendszerünket, bizonyos folyamatokat és azok lefolyását.

Az építő jellegű közös munka nemcsak sok új ötletet eredményezett, hanem  - és aminek különösen örülünk – a zertifikácó sikeres megújítását is! A Hausengel Akadémia vezetője, Karolna Kasperek így nyilatkozott: Büszkék vagyunk arra, hogy a Hausengel-Akadéma 2011-es alapításakor meghatározott irányelveket hosszú távon tartani tudtuk és igy a gondozás és ápolás terültén egy magasabb szintű minöséget tudunk biztosítani. Ezzel egy fontos küldetést határozunk meg, amely által a jövöre nézve még több gondozó és szolgáltató számára kívánjuk a továbbképzéseinket elérhetővé tenni. A Hausengel-Akadémia minden érdeklődő rendelkezésére áll!

Franchise-partnereink a Hausengel – Akadémia széleskörű ajánlatát vehetik igénybe. Minden Hausengel franchise-vevő intenzív képzést kap a gondozás és ápolás témakörben, ezen kívül gazdasági ismereteket is elsajátíthat. A kurzusok német, lengyel, magyar, litván, horvát, bolgár és román nyelven érhetők el. Gondozóink élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy minden képzést rugalmas e-learning programunk keretében végezzék el tablet, okostelefon vagy notebook segítségével, így innovatív tanulásra nyílik lehetőség akár utazás közben vagy a hazájában.

Gondozóinkat folyamatosan arra bátorítjuk, hogy német nyelvtudásukat tegyék jobbá. Erre vonatkozóan gondozóink számára Deutschlern-App applikációt kínálunk 1 éves lincenc-el. Litvániában és Horvátországban a Hausengel lehetőséget kinál arra, hogy a gondozók egy ingyenes Skype-kurzuson vegyenek részt. Magyarországon és Romániában a nyelvtanulás egy együttműködő nyelviskola által biztosított. Külsős nyelvtanfolyam igénybe vétele esetén a nyelvtanfolyam költségéből 75 Eurot átvállalunk, melynek feltétele, hogy a gondozó legalább 2 hónap időtartamra gondozói megbízást vállaljon az ügynökségünkön keresztül.

Tovább információt a Hausengel-Akadémiáról és tanfolyamainkról itt talál.