<
Schliessen
Schliessen

Vállalkozást működtet Németországban? Ne feledje az adóügyeit a német adóhivatallal rendezni!

Minden gondozó aki a Hausengellel együttműködik, saját vállalkozással rendelkezik Németországban. A Hausengel munkatársai támogatják a Franchise-partnereket az összes üzleti formalitásban, amibe beletartozik a német adóhivatalnak leadott adóbevallás is. Az új év első negyedévében a vállalkozók kapnak tőlünk egy adózási kérdőívet, amelyet kitöltve kell visszaküldeni az irodánkba postán vagy e-mailben. A Hausengel munkatársai a többit elintézik! A Franchise-partnereinknek a naptári év végéig, azaz 2023.12.31-ig van idejük elszámolni a német adóhivatallal.

Az önfoglalkoztatás előnyei közé tartozik a függetlenség, a döntési szabadság, és a német vállalkozóknak járó magas adókedvezmény is. Ez 2022-ben 10 347 eurót tett ki. Ìgy sok Németországban dolgozó gondozónak nem keletkezik adóköltsége, mivel jövedelme az adómentes összeg alá esik. Adóbevallást kell azonban benyújtania mindazoknak, akik 2022-ben Németországban vállalkozást folytattak, függetlenül a bevételüktől.

Aki meghaladja az adómentes összeget, annak adót kell fizetnie. Ebben az esetben a Hausengel munkatársai felveszik a kapcsolatot a Franchise-partnerrel és megbeszélik az adó befizetésének további lépéseit.

Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal: 0036 30 342 0122