Örömmel közöljük, hogy a Hausengel Akadémia AZAV irányelvek szerinti minősítése ez évben ismét sikeresen megtörtént!

Gondozóink  kiemelt szintű ki- és továbbképzése számunkra egy különlegesen fontos feladat, mert a  felelős- és méltóságteljes gondozás és ápolás a gondozók képzésének egyik központi kritériuma. A Hausengel-Akadémia megalapításával egy olyan saját oktatási intézményt hoztunk létre, amely többek között olyan fontos feladatoknak szentel figyelmet, mint a nagyobb verseny, átláthatóság valamint a jobb minőség biztosítása a gondozók és ápolók képzésében. Az iparágban egyedülállóként kinálunk gondozóink számára nyelvi képzésünk mellett az IHK (Ipari és Kereskedelmi Kamara) „Gondozói tevékenység házi környezetben“ képzést. A foglalkoztatás elősegítése érdekében a továbbképzési programok minőségbiztosítását a gazdasági és munkaügyi minisztérium által kiadott „munkatámogatási akkreditációról és engedélyezésről szóló rendelet“ (AZAV) támogatja, amely a képzőintézmények kétszintű engedélyezési folyamatát és az ehhez kapcsolódó intézkedéseket biztosítja valamint írja elő.

Az úgynevezett tanúsító hatóságok álltal rendszeres időközönként ellenőrzésre kerülnek a teljesítendő követelmények, amely azt segíti elő, hogy a tanúsítás folyamata továbbra is érvényben maradjon, valamint lehetőséget ad számunkra, hogy még jobbá tegyük képzésünket. Egy egésznapos ellenőrzés keretében a Hausengel-Akadémia továbbképzési ajánlata ismételten felülvizsgálatra került. A Corona-körülmények figyelembe vételével az idei felülvizsgálat digitálisan és telefon segítségével történt, amely egy élénk tapasztalatcserét eredményezett minden részvevő számára. Annak ellenére, hogy az ilyen jellegű koordináció pluszköltséget von maga után, a ráfordítás határozottan megtérült! Az ellenőrző személy alaposan górcső alá vette menedzsmentrendszerünket, bizonyos folyamatokat és azok lefolyását.

Az építő jellegű közös munka nemcsak sok új ötletet eredményezett, hanem  - és aminek különösen örülünk – a zertifikácó sikeres megújítását is! A Hausengel Akadémia vezetője, Karolna Kasperek így nyilatkozott: Büszkék vagyunk arra, hogy a Hausengel-Akadéma 2011-es alapításakor meghatározott irányelveket hosszú távon tartani tudtuk és igy a gondozás és ápolás terültén egy magasabb szintű minöséget tudunk biztosítani. Ezzel egy fontos küldetést határozunk meg, amely által a jövöre nézve még több gondozó és szolgáltató számára kívánjuk a továbbképzéseinket elérhetővé tenni. A Hausengel-Akadémia minden érdeklődő rendelkezésére áll!

Franchise-partnereink a Hausengel – Akadémia széleskörű ajánlatát vehetik igénybe. Minden Hausengel franchise-vevő intenzív képzést kap a gondozás és ápolás témakörben, ezen kívül gazdasági ismereteket is elsajátíthat. A kurzusok német, lengyel, magyar, litván, horvát, bolgár és román nyelven érhetők el. Gondozóink élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy minden képzést rugalmas e-learning programunk keretében végezzék el tablet, okostelefon vagy notebook segítségével, így innovatív tanulásra nyílik lehetőség akár utazás közben vagy a hazájában.

Gondozóinkat folyamatosan arra bátorítjuk, hogy német nyelvtudásukat tegyék jobbá. Erre vonatkozóan gondozóink számára Deutschlern-App applikációt kínálunk 1 éves lincenc-el. Litvániában és Horvátországban a Hausengel lehetőséget kinál arra, hogy a gondozók egy ingyenes Skype-kurzuson vegyenek részt. Magyarországon és Romániában a nyelvtanulás egy együttműködő nyelviskola által biztosított. Külsős nyelvtanfolyam igénybe vétele esetén a nyelvtanfolyam költségéből 75 Eurot átvállalunk, melynek feltétele, hogy a gondozó legalább 2 hónap időtartamra gondozói megbízást vállaljon az ügynökségünkön keresztül.

Tovább információt a Hausengel-Akadémiáról és tanfolyamainkról itt talál.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Kisorsoltuk a nyári nyereményjátékunk győzteseit

A nyár véget ért és már az ősz is beköszöntött, ezzel együtt a Hausengel gondozóknak szóló nyári versenyünk sorsolása is megtörtént. Az összes Franchise partnerünk akik 2022.06.01. és 2022.08.31....

Felmérés az idősgondozásban dolgozók számára

Minőségi szolgáltatóként és Németország legjobb ügynökségeként az otthoni ápolás területén, szeretnénk jó és megbízható üzleti partnerei lenni. Az Ön munkája és jóléte fontos számunkra! Az összes...

Harmadszorra az igazi: a Focus ismét a Hausengelnek ítélte oda a díjat

Jó, jobb, legjobb - a Hausengel harmadszor kapja meg a Focus-Money "Németország legjobbja" díját. Az értékelt 20 000 vállalat közül a családi vállalkozás ismét kiemelkedik a számos pozitív...