Miért olyan fontos a biztosítási fedezet, és miért nem éri meg a feketemunka

Az átfogó biztosítási fedezet fontossága az otthoni ápolásban tagadhatatlan. Nemcsak a gondozókat, hanem az ápolt személyeket is védi baleset vagy sérülés esetén. A felelősségbiztosítás fedezi a munka közbeni esetleges károkat, lehetővé téve az aggódásmentes gondozást, amelynek középpontjában az idősek állnak.

A Hausengelnél gondoskodunk arról, hogy minden gondozónk a lehető legjobb módon legyen biztosítva. Az átfogó német egészségbiztosításon és a járóbeteg-ellátó szolgálat szintjén kötött felelősségbiztosításon kívül a Hausengel valamennyi munkatársa tagja a Berufsgenossenschaft für Gesundheitsdienst und Wohlfahrtspflege (BGW) szervezetnek, és így balesetbiztosítással védett. Ez lehetővé teszi, hogy gondozóink teljes mértékben a feladataikra koncentrálhassanak, anélkül, hogy bürokratikus ügyekkel vagy biztosítási kérdésekkel kellene foglalkozniuk.

E fontos védelem ellenére még mindig vannak olyanok, akik be nem jelentett munkát végeznek. Fontos azonban megérteni, hogy a feketemunka több hátránnyal jár az ápolók számára, mint előnnyel. Félállásban dolgozóként egyáltalán nincs biztosítási fedezet, ami baleset esetén jelentős anyagi terhet jelenthet, és legrosszabb esetben az ápoló egzisztenciáját veszélyeztetheti. Ezenkívül betegség esetén sincs biztosítás, ami további stresszel és bizonytalansággal jár.

A be nem jelentett munkavégzés továbbá nagy jogi kockázatot jelent, mivel súlyos bírságok és a jó hírnév elvesztése fenyegeti, ha kiderül. A pszichológiai terhet tovább növeli a rendőrségen történő feljelentés kockázata.

A be nem jelentett munkavégzés a szerződések és a munkaidőre vonatkozó szabályok tisztázatlanságához is vezet, ami megkönnyíti az ápolószemélyzet kihasználását.

Azok, akik úgy döntenek, hogy gondozóként dolgoznak, mindenképpen jó hírű szolgáltatókat válasszanak, és kerüljék a feketemunkát. Nagyon fontosak az egyértelmű szerződési feltételek és a megfelelő biztosítási fedezet. A jó hírű cégek, mint például a Hausengel, átlátható tájékoztatást nyújtanak a biztosítási juttatásokról és a foglalkoztatási feltételekről. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Az Alzheimer Világnap alkalmából: Köszönet a gondozóknak

Az Alzheimer Világnap alkalmából szeretnénk külön köszönetet mondani Önöknek, ápolóknak. Az Önök mindennapi erőfeszítései a demenciában szenvedő emberek támogatására a legnagyobb elismerést érdemlik.…

Kihirdettük a nyári nyereményjátékunk győzteseit

Nyáron sok Franchise-partnerünk vállal munkát, valamint tart egy kis szabadságot. Mindazok, akik június 1. és augusztus 31. között legalább 4 hétig megbízást vállaltak Németországban, részt vettek…

Tartalmas szabadidős tevékenységek az idősek számára: Tippek a gondozóknak.

Önálló gondozóként fontos feladata, hogy támogassa a gondozásra szoruló embereket otthonukban, és kellemes időtöltést biztosítson számukra. A gondozás és a támogatás mellett a szabadidős tevékenységek…