<
Schliessen
Schliessen

Magasabb alapadó-kedvezmény 2022-ben: előny a Hausengel gondozói számára

Május végén a Szövetségi Tanács jóváhagyta a 2022. évi adókedvezménytörvényt és ezzel olyan intézkedéseket fogadott el, amelyek a gondozók számára is előnyösek. A jövedelemadó adómentességi összegének emelése azt jelenti, hogy több pénz marad az ápolószemélyzetnél.

Háziangyalaink önálló vállalkozók, akiknek kereskedelmi székhelye Németországban van, ahol vállalkozásuk szabályosan be van jegyezve. Minden adó- és lebonyolítást igénylő ügyet elintézünk a gondozónők számára, hogy több idejük maradhasson a rájuk bízott emberek gondozására és támogatására. A rendszeres törvényi változásokat folyamatosan nyomon követjük és alkalmazzuk. Az adókedvezményről szóló 2022. évi törvény jelenlegi módosítása is előnyösnek bizonyult az ápolók számára. A jövedelemadó-alapkedvezményt visszamenőlegesen 2022. január 1-jéig megemelték a jelenlegi 9 984 Euróról 363 Euróval 10 347 Euróra (EStG 32a. § (1) bekezdés). Az adómentes alapjuttatás lényege, hogy azok, akik pénzt keresnek, a fizetésük egy részét megtarthatják az év során anélkül, hogy adót kellene fizetniük utána. A fizetésnek ez a része a 10 347 Eurós alapjuttatás. Ennek célja, hogy mindenképpen biztosítsa a létminimumot.

Egyébként a 2022-es évre az adómentes jövedelem értéke eredetileg 9 984 euró volt. Mivel azonban a megélhetési költségek többek között az ukrajnai háború miatt meredeken emelkedtek, a kormány úgy döntött, hogy megemeli azt. Ez azt jelenti, hogy a Hausengel gondozói számára több pénz marad. Ez az újítás tehát minden házi angyalnak örömhír, és talán arra is ösztönzi őket, hogy gondozási tevékenységüket kiterjesszék. Ez valóban pozitív fejlemény lenne, mivel a gondozókra most még nagyobb szükség van mint valaha.