<
Schliessen
Schliessen

Lendülettel induljon az új év: Hogyan érheti el céljait és mi támogatja ebben?

Az év eleje sokak számára az új elhatározások ideje. Célokat tűznek ki maguk elé a következő évre, így teljesen motiváltan vágnak bele. A jó szándékok gyorsan megszületnek, de hogyan biztosíthatjuk, hogy ne merüljenek gyorsan feledésbe? A 2024-es év a sárkány kínai állatövi jegyében van, amely a növekedést és az erőt jelenti. Akár hisz a horoszkópokban, akár nem, kívánjuk Önnek és minden gondozónak, hogy valósítsa meg vágyait és céljait - és természetesen szeretnénk Önt aktívan támogatni, amennyire csak tudjuk! Pozitív változásra törekszik? Akkor az alábbi tippek hasznosak lehetnek.

A siker kulcsa az egyértelmű és konkrét célok megfogalmazása. A homályos elhatározások helyett fontos átgondolni, hogy mikor és hogyan akarjuk elérni a változásokat. Az őszinte önreflexió döntő fontosságú arra vonatkozóan, hogy mennyire fontosak számunkra a célok. Szeretne például több pénzt keresni? Pontosan mennyit? És mikor? Hausengel gondozóként ezt valóban nagyon alaposan át kell gondolnia. Mielőtt elfogad egy németországi megbízást, meghatározza, hogy milyen feltételek mellett szeretne dolgozni. Ez motiválja Önt, lehetővé teszi céljai megtervezését és biztonságot ad!

Nem számít, mi a célja, kezdje kis lépésekben, és tűzzön ki reális célokat. A sikerhez vezető út göröngyös lehet, de a kudarcot a folyamat részének kell tekinteni. Ha előre tudja látni és fel tud készülni a kudarcokra, az növeli a siker esélyét. Például elhatározta, hogy megtanul jobban németül, és részt vesz egy nyelvtanfolyamon? Ez nagyszerű! De a gyakorlatban nem megy olyan jól, mint ahogyan azt elképzelte? Legyen türelmes, és gyakoroljon tovább - meglátja, hogy ha kitart, idővel egyre jobb lesz. Ünnepeljen, amiért volt bátorsága valami újat tanulni! Ne feledje: Az elért mérföldkövekért járó jutalmakat nem szabad alábecsülni. Még a kis sikereket is meg kell ünnepelni a motiváció fenntartása érdekében.

A barátok és ismerősök bevonása a célok elérésébe egy másik ajánlás. A hasonlóan gondolkodó emberekkel vagy támogatókkal való eszmecsere erősítheti elkötelezettségét és megkönnyítheti a kitűzött célok elérését. Beszéljen másokkal arról, hogy mi mozgatja Önt és mit szeretne megváltoztatni az életében. Ha például szeretne új karriert kezdeni, gondozóként jó pénzt keresni, miközben külföldön tapasztalatokat szerez, akkor mi a Hausengel vagyunk azok, akikkel beszélnie kell. Mindenben támogatni fogjuk Önt, mert együtt sokkal többet érhetünk el, mintha egyedül csinálnánk.

Lendületes újévkezdést kívánunk, és reméljük, hogy ezt a lendületet soha nem veszíti el.