Schliessen
Schliessen

Idősgondozók Nemzetközi Napja – az ember számít

Június 11-e egy különleges nap. 2016 óta ezen a napon ünnepeljük az idősgondozók nemzetközi napját. Az ünnepet a Hausengel azért hozta létre, hogy megbecsülését fejezze ki az idősgondozók előtt, és emlékeztessen mindenkit arra, mennyire fontos munkát végeznek, és milyen fontos szakmai csoportot alkotnak. Nagyra értékeljük, hogy munkájukkal hozzájárulnak a gondozásra, segítségre és ellátásra szoruló emberek életminőségének javításához. A koronavírus kitörése egyértelműen rámutatott az otthoni ápolás fontosságára, beleértve az úgynevezett 24 órás ápolást is.

Idősek Gondozóinak Nemzetközi Napja

Németországban 300 000 háztartás veszi igénybe ezt az ellátási formát. Az olyan országokból érkező gondozók, mint Magyarország, az ő segítőkészségüknek köszönhetően több százezer rászoruló idős ember élete alkonyát a megszokott otthoni környezetben töltheti. A Magyarországról, Romániából és más, Németországtól keletre fekvő országokból származó ápolók, akik az otthon csendjében dolgoznak, sokkal fontosabbak a német ápolási rendszerben, mint azt bárki gondolná. Ők alkotják a rendszer gerincét nélkülözhetetlen részeként. A koronavírus kitörése megerősítette pozíciójukat a munkaerőpiacon. A járóbeteg-ellátás is egyre nagyobb jelentőségre tett szert. Tagadhatatlan, hogy szükség van idősgondozókra és ápolókra, a számok is ezt igazolják. Az idősgondozók nemzetközi napját ünnepelve azonban különösen hangsúlyozzuk és kiemeljük ennek a munkának azokat az elemeit, amelyek nem oly könnyen mérhetők: a kedvességet, a felebaráti szeretetet és a melegséget. Nyilvánvaló, hogy nem minden gondozási mód egyforma. Nem csak arról van szó, hogy az ápolásra szoruló személynek az alapvető szükségleteit kell biztosítani. Gondozóinknak a másik emberért ver a szívük és odaadással törődnek velük. Gondoskodást, társaságot, időt és nyitottságot nyújtanak másoknak. Szinte naponta kapunk üzeneteket hálás családoktól, amelyek azt mutatják, hogy a gondozóink megtesznek mindent (példák itt). Mi is szívből köszönjük ezt a nagyszerű elkötelezettséget és felelősséget! Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhatunk együtt. 

Mivel a gondozók és gondozottak, valamint a segítséget kérő családok jóléte közel áll a szívünkhöz, évek óta azon dolgozunk, hogy a gondozás a lehető legigazságosabb legyen minden fél számára. Ezért is járultunk hozzá DIN szabványok bevezetéséhez, amely nagyobb átláthatóságot, jogbiztonságot és méltányosságot biztosít az egész ágazatban.  

Nem véletlen, hogy a Hausengel gondozói olyan nagyra értékelik a velünk való együttműködést és a németországi független vállalkozói státuszukat. Mindent megteszünk azért, hogy gondozóink is úgy érezzék, hogy teljes mértékben gondoskodunk róluk. Itt elolvashatja, miért bíznak bennünk gondozóink.

Az idősgondozók nemzetközi napja lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk és emlékeztessük magunkat arra, ami igazán számít: hogy egymásért vagyunk.