<
Schliessen
Schliessen

Hausengel szolidaritást vállal Ukrajnával

Az Ukrajna elleni orosz támadással kapcsolatban szolidaritásunkat fejezzük ki. Az ukrán nép nehéz időket él át. Amennyire csak tudjuk, támogatni fogjuk Ukrajnát.

Hogyan támogathatjuk Ukrajnát?

A támadásnak ellenálló ukránoknak, köztük a civileknek is, sürgősen szükségük van a támogatásunkra. A Hausengelben adománygyűjtő kampányt indítunk a helyi közösség számára, hogy megvásárolhassuk a legszükségesebb dolgokat.

Ezenkívül anyagi segítséget adományoztunk a Lengyelországba érkező ukrán menekülteknek és a Lviv régióból származó helyi lakosoknak, csomagok formájában: Powerbanks, termo bögrék, hálózsákok, esőkabátok, esernyők, zsebkendők, hőmérők és védőmaszkok.

Mindenki többféleképpen is segíthet, nem csak anyagilag. Mindannyian részt vehetünk benne az időnk és képességeink felajánlásával. A menekülteknek nemcsak élelmiszerre, tisztítószerekre és gyógyszerekre van szükségük, hanem segítségre a szálláskeresésben vagy a hatóságoknál tett látogatásokban is. Ha hozzánk hasonlóan Önt is megdöbbentette az ukrajnai helyzet, és nem akar tétlenül állni, akkor több lehetősége is van a cselekvésre. Az alábbi listán talál néhány ötletet:

1. Keressen helyi akciókat, vagy szervezzen saját maga.

Pl. Lónyán a polgármester minden menekültnek meleg ételt biztosít, aki felhívja ezt a telefonszámot: +36 30 141 4502 vagy elmegy a falu központjában lévő Művelődési Házba.

Akinek szállásra van szüksége, ezen az e-mail-címen jelezheti: polgarmester@csomor.hu, alpolgarmester(at)csomor.hu

2. A támogatás pénzbeli adományok révén is nyújtható.Többek között a következő intézmények végeznek ellenőrzött gyűjtéseket:

Baptista Szeretetszolgálat:  Hívja a 1355-ös baptista adományvonalat! Hívásával 300 forinttal támogathatja az ukrajnai háború érintettjeit. Pénzadományát „Ukrajna” közleménnyel a UniCredit 10918001-55555555-55555555-ös számlaszámon fogadjuk. Online adományozás a www.baptistasegely.hu/adomanyozas  oldalon lehetséges.

Az Ökumenikus Segélyszervezet: pénzadományokat gyűjt ahhoz, hogy segítsék a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátását. Az adományozás ezen az oldalon lehetséges: https://segelyszervezet.hu/kampanyok/haboru-ukrajnaban

A Katolikus Karitász az ukrajnai Karitász szervezetekkel együttműködve segíti a menekülőket. A Magyarországra érkezők fogadására bázisokat létesített. A programjukat az 1356-os adományvonal hívásával, online adományozással, illetve átutalással lehet segíteni, további részletek: https://www.karitasz.hu/hirek/csatlakozzon-on-is-karitasz-segelyprogramjahoz-haborus-helyzetben

3. Fejezze ki szolidaritását a helyi tüntetéseken.