Schliessen
Schliessen

Fontos információk a Németországba utazó személyek számára

Németország kötelező 14 napos karantént vezetett be a kockázati területekről érkező személyek számára, valamint kötelezettséget a SARS-CoV-2 koronavírus teszt eredményének bemutatására vonatkozóan.

Fontos információk a Németországba utazó személyek számára

Németország kötelező 14 napos karantént vezetett be a kockázati területekről érkező személyek számára, valamint kötelezettséget a SARS-CoV-2 koronavírus teszt eredményének bemutatására vonatkozóan. Az európai kockázati területeket a német Robert Koch Intézet rendszeresen frissíti, és közzéteszi a következő weboldalon.

Azoknak a személyeknek, akik a kockázati zónából érkeznek Németországba, ki kell tölteniük az utazóknak szóló kiutazási kártyát, és meg kell adniuk a pontos címet, ahol majd a 14 napos karantén alatt tartózkodnak.

Azok az utazók, akik az országba való belépésüket megelőző 14 napon belül rizikóövezetben tartózkodtak, a belépésüket követően kötelesek benyújtani a SARS-CoV-2 koronavírus vizsgálatuknak az igazolását az illetékes egészségügyi hatóság vagy az állam által meghatározott egyéb hatóság kérésére. Ellenkező esetben felszólításra el kell fogadnia az ilyen jellegű teszt elvégzését.

A legtöbb országban a negatív teszt eredmény azt jelenti, hogy házi karanténra már nincs szükség. Egyes országokban azonban néhány nap múlva egy ismételt tesztelésre van szükség.

A vizsgálati eredménytől függetlenül: ha a COVID-19 tipikus tünetei (légszomj, újonnan fellépő köhögés, láz, szag- vagy ízvesztés) a kockázati területről való belépést követően 14 napon belül jelentkeznek, azonnal tájékoztatni kell a felelős egészségügyi hatóságot. A nem egyértelmű tüneteket - még akkor is, ha a teszt negatív volt - azonnal orvosolni kell.

A gondozókra vonatkozó karanténkötelezettség nem érvényes, ha rendelkezik kiutazási kártyával és a szokásos ingázó-igazolással. Az ingázó-igazolást a Hausengel tanácsadó állítja ki.

A nyilatkozat megfelel a 2020. október 16-i információknak. Naponta előfordulhatnak változások. A legfrissebb utazási információkért látogasson el a magyar illetve a német Külügyminisztérium honlapjára.

További információt a COVID-19 oldalunkon talál.

Ha a következő területeken él és a közeljövőben Németországba utazik, kérjük, kövesse a fenti szabályokat.

A következő régiók / megyék számítanak kockázati területnek Magyarországon:

  • Baranya (október 7. óta)
  • Borsod-Abaúj-Zemplén (október 7. óta)
  • Csongrád-Csanád (szeptember 30. óta)
  • Győr-Moson-Sopron (szeptember 23. óta)
  • Hajdú-Bihar (október 7. óta)
  • Budapest (szeptember 16. óta)
  • Jász-Nagykun-Szolnok (október 7. óta)
  • Komárom-Esztergom (október 7. óta)
  • Nógrád (október 7. óta)
  • Pest (szeptember 30. óta)
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg (október 7. óta)
  • Vas (seit 30. September)
  • Veszprém (október 17. óta)

November 1-től egész Magyarország kockázati területnek minősül.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

4 szövetségi államban feloldották a kötelező elkülönítést

Bajorországban, Hessenben, Baden-Württembergben és Schleswig-Holsteinben a pozitív korona tesztet követő izolálási kötelezettséget eltörölték. Ezt a lépést a tartományok a csökkenő fertőzési…

A Németországba utazókra vonatkozó korlátozások enyhítése

A Robert Koch Intézet szerint a koronavírus-fertőzések száma folyamatosan csökken. Május elején számos, a világjárvánnyal kapcsolatban bevezetett korlátozás ismét feloldásra került. A…

Változás a németországi előírásokban 2021. május 30-tól – COVID 19 teszt a továbbiakban nem szükséges

Németország Magyarországot a továbbiakban már nem sorolja a magas pandémiakockázatot jelentő országok közé. A Magyarországról történő beutazás előtti korona-teszt, valamint a kötelező karantén május…