<
Schliessen
Schliessen

Egyéni vállalkozás – mit kell tudni róla

Az egyéni vállalkozás, azaz az egyszemélyes vállalkozási tevékenység megítélése a Németországban dolgozó gondozók körében vegyes érzelmeket vált ki. Ez egy olyan vállalkozási forma, amelyért sokan rajonganak, de amelyet sokan szkeptikusan kezelnek. A mítoszok megdöntése és a bizonytalanságtól való félelem eloszlatása érdekében szeretnénk megmutatni, hogy az együttműködésnek ez a formája lehet nagyon hasznos és előnyös.

A németországi gondozói munka a kelet-európai országokban egyre népszerűbb. A Németországban ápolási és gondozási szolgáltatásokat nyújtó cégek és ügynökségek választéka jelenleg igen nagy. Kínálatuk különféle foglalkoztatási és együttműködési szerződéseken alapul. Ezek között a cégek között vannak tisztességtelenek is. Mielőtt valaki egy céggel együttműködésbe kezdene, érdemes a céggel egy rövid beszélgetést folytatni, az interneten tájékozódni vagy barátokat megkérdezni. Fontos, hogy a vállalatnak jó híre legyen, sokéves piaci tapasztalattal rendelkezzen és szavahihető legyen.

A Hausengelnél ez különösen így van. Csaknem 15 éves tapasztalattal rendelkező cég vagyunk. Évek óta hűek vagyunk értékeinkhez és alapelveinkhez. Az iparágban szerzett sokéves tapasztalatunk segített abban, hogy jól működő folyamatokat fejlesszünk ki. Persze mi is csak emberek vagyunk, de igyekszünk megbízhatóak lenni.  Erre legjobb bizonyítékunkat gondozóink szolgáltatják, akik cégünket évek óta ajánlják családtagjaiknak, barátaiknak és ismerőseiknek. Számunkra ezek az ajánlások jelentik a legszebb jutalmat, hiszen bizalomról és elismerésről tanúskodnak, és ezt ezúton is köszönjük!

A Hausengel, a piacon jelenlévő kevés vállalkozások egyikeként, egyéni vállalkozáson alapuló együttműködési formát kínál gondozói számára. Sokan félnek az együttműködésnek ettől a formájától, mivel tartanak a felelősségtől és az együttműködési formával járó formalitásoktól. A vállalkozást a bürokráciával, a könyveléssel és az adókkal azonosítják. Aki azonban a Hausengellel működik együtt, annak ezekkel nem kell foglalkoznia. A Hausengel ugyanis a gondozók partnere. Az együttműködés valamennyi fázisában segítséget és támogatást nyújtunk. Mottónk a „teljes körű ellátás”. Ez nemcsak egy beteg vagy rászoruló teljes körű ellátására vonatkozik, hogy a ápolókra/gondozókra is, akik szintén teljes körű ellátásban részesülnek, hogy a biztonság és az együttműködéssel való elégedettség érzését nyújthassuk számukra. A teljes folyamatot igyekszünk úgy alakítani, hogy a gondozókat az összes formalitás alól mentesítsük. Meghatalmazásuk alapján beindítjuk vállalkozásukat Németországban, adószámot igénylünk nekik, és az együttműködés teljes időtartama alatt elintézzük helyettük az összes szükséges formaságot. Úgymond az utolsó gombot is felvarrjuk. Az egyéni vállalkozás tehát a gondozók számára nem jelent nagy vesződséget, ezért megéri az előnyökre koncentrálni!

Kisvállalkozása tulajdonosaként Ön a saját főnöke. Az együttműködés ezen formája függetlenséget, önállóságot és döntésképességet biztosít. A Hausengel mindezeket az előnyöket tiszteletben tartja. A törvényes képviselő első döntése az, hogy a Hausengellel szeretne együttműködni. Minden ezt követő döntés az Ön döntése is! A gondozók saját maguk döntik el, hogy melyik megbízás érdekli őket, hogy az mennyi ideig tartson és hogy mikor szeretnének odautazni. Önnek lehetősége van a nyújtott szolgáltatás napi díjának meghatározására, és arra is, hogy erről tárgyaljon. Az együttműködés ezen formájának köszönhetően a gondozóknak elsősorban a magasabb keresetre nyílik lehetősége!

Az egyéni vállalkozás Németországban másként működik, mint Magyarországon. Németországban például jóval magasabb az adómentesség összeghatára, ami lehetővé teszi Önnek, hogy több hónapig dolgozhasson áfa-mentesen és egyúttal vállalkozása költségeit is csökkentse. Az együttműködés keretében a Hausengel a bevétel mértékétől függetlenül minden gondozótól átvállalja az adóhivatal felé történő elszámolást.

A Hausengelnél nincsenek rejtett költségek és egyéb trükkök a szerződésben. Mi az átláthatóságra törekszünk, hogy a velünk való együttműködés egyértelmű és tisztességes legyen, hogy még csak a kétség gyanúja se merüljön fel.

Gondozóink kétnyelvű szerződést írnak alá, velünk és a német családokkal (megbízókkal) egyaránt. Minden gondozó megkapta azt a tartalmi képzést, amely kizárja, hogy olyan szerződést írjon alá, amelynek bármelyik részletében nem biztos. A gondozó a megbízás során minden hónap végén számlát állít ki, melyet elküldünk a gondozott és a család részére, aki a megbízó és ezzel a kifizető is egyben. Minden gondozónak joga van bármikor beletekinteni dokumentumaiba és nyugtáiba.

A legalitásnak ez a formája a gondozók számára garantált, mivel a Frankfurti Tartományi Legfelsőbb Bíróság hivatalosan is jóváhagyta.

A Hausengel csodálatos, professzionális munkatársak csapata, amely ebben az iparágban sokéves tapasztalattal rendelkezik. Csapatunk a nap 24 órájában, a hét 7 napján áll gondozóink rendelkezésére! Segítséget, támogatást nyújtunk, jó tanácsokkal szolgálunk és a szívünket is beletesszük a munkánkba, hogy gondozóink külföldi tartózkodását megkönnyítsük.

Ha szeretne többet megtudni a kínálatról és a Hausengellel való együttműködésről, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba! További kérdések esetén a 06 30 342 01 22-es telefonszámon készséggel állunk rendelkezésére.