Covid-19 elleni oltás

A lakosság tömeges oltása megkezdődött Magyarországon is, akárcsak a többi EU tagországban,  a védőoltás hazánkban önkéntes és ingyenes.

A védőoltások beadása oltási terv alapján történik a kijelölt oltópontokon. Az engedélyezett vakcina/vakcinák típusától is függ, hogy hány oltásból áll az oltási sorozat, illetve meddig tart a védettség. A jelenleg alkalmazott vakcinából két oltás szükséges. Az oltóponton az első oltás alkalmával mindenki tájékoztatást kap arról is, hogy mikor kell a második oltást megkapnia.

Az oltás iránti igényt a következő honlapon lehet jelezni, regisztráció útján: vakcinainfo.gov.hu. 60 év feletti nyugdíjasok a számukra levélben megküldött űrlapon is jelezhetik ezt az igényt, postai úton. A regisztráció biztosítja, hogy a lehető legtöbben értesüljenek a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról, és arról is, hogy mikor kerül sor az oltásra.

Fontos tudni, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza meg. Elsőbbséget élveznek az egészségügyi dolgozók és az idősebbek. Minden aktuális információ a honlapon megtalálható: vakcinainfo.gov.hu.

A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik.

Covid-19 elleni oltás

Ez csak egy kis szúrás, de egy nagy lépés az egészségért

Koronavírus oltási sorrend

A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ számmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat érinti, akik az elmúlt 6 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegdés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.

A lakosság tömeges oltásánál prioritási sorrendet kell felállítani, amelynek alapját az önkéntesség, és a COVID-19 koronavírus okozta megbetegedés szempontjából való veszélyeztetettség képezi.

Az oltási sorrend itt található: egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/itt-van-a-koronavirus-oltasi-sorrend/pccvtrr

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata alapján az első körben az egészségügyi munkakörben dolgozók beoltására kerül sor. Az idősgondozók jelenleg nem tartoznak ebbe a kategóriába.

A munkavállalásnak egyenlőre nem feltétele az oltás, de erősen ajánlott a saját és környezetük védelmében. Javasoljuk, hogy idősgondozóink mielőbb regisztráljanak és oltassák be magukat.

Németországban azok a gondozók kaphatnak védőoltást, akik szoros kontaktszmélyek olyan gondozottak mellett, akik: 70 év felettiek, vagy Triszómia 21 betegségben szenvednek, vagy szellemi fogyatékossággal/ akadályozatottsággal rendelkeznek (pl. demencia), vagy szervátültetés után magas a fertőzés kockázata, és ezt a családtagok jelentik. Ehhez állami, vagy magánbiztosítással kell rendelkezniük német egészségbiztosító társaságnál.

Hadd emlékeztessük! Bárkinek, akit beoltanak, esélye van megtörni a fertőzés láncolatát. Az oltás védelmet nyújt számunkra, valamint rokonaink, barátaink, ismerőseink és az általunk gondozott személyek számára.

Járjon elöl jó példával és gondoljon a Korona-oltásra- egyedül is erősek vagyunk, de együtt verhetetlenek! Mindenkinek jó egészséget és immunitást kívánunk!

 

 

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Támogatott német nyelvtanfolyamok gondozóknak

A Hausengel évek óta a Franchise-partnerei kompetenciáinak és készségeinek fejlesztésére összpontosít, többek között ingyenes online tanfolyamokat is kínál nekik az idősgondozásról. Külföldi…

Kisorsoltuk a karácsonyi nyereményjátékunk nyerteseit

Eljött az idő, kihirdetjük a Hausengel karácsonyi nyereményjátékának a nyerteseit!

Azok a Franchisepartnereink, akik 2022. december 23. és 31. között Németországban voltak megbízásban, automatikusan…

Szakértői tanácsok a Hausengel-gondozói számára

A Hausengel Franchise-üzemeltetői szakértői tanácsadásban részesülhetnek. A gondozási munkát változó tapasztalatokkal rendelkező emberek végzik. A Németországban dolgozó ápolók a megbízás során számos…