Az egyéni vállalkozóként dolgozó gondozók profitálnak a kisvállalkozások áfa-határának felemeléséből

Jó hírek az adóhatóságtól? Bizony, ilyen is van! A bürokrácia csökkentéséről szóló törvény értelmében ugyanis átdolgozták a kisvállalkozásokról szóló jogszabályokat. 2020. január 1-jétől a kisvállalkozások áfa-határa magasabb lesz. Ez a törvénymódosítás sok vállalkozás számára – például a Hausengel gondozói számára is – könnyebbséget jelent.

Aki egyéni vállalkozóként dolgozik vagy ismer egyéni vállalkozóként dolgozó embert, az tudja, hogy ez részben micsoda bürokráciával jár együtt. A Hausengel gondozóinak ezzel szerencsére nem kell vesződnie, mivel közvetítő ügynökségként mi a teljes irodai szolgáltatást átvállaljuk. Mivel rengeteg törvény van, és ezek folyamatosan változnak, a mi feladatunk, hogy mindezt nyomon kövessük. Így Önnek nincs más dolga, minthogy teljes erejével a gondozásra és az ápolásra koncentráljon.

Házi angyalaink önálló gondozókként általában kisvállalkozók.  Az áfa-törvény szerint kisvállalkozó az, aki nem lép túl egy bizonyos bevételhatárt; például az egyéni vállalkozók. A kisvállalkozásokról szóló törvény 19. cikkének célja a kisvállalkozások mindennapjainak megkönnyítése. Ez egyaránt vonatkozik az áfára és a könyvelésre. Ez azt jelenti, hogy Ön a tevékenysége után nem fizet általános forgalmi adót.

Gondozóink eddig akkor profitálhattak a kisvállalkozásokról szóló törvény adta lehetőségekből, ha az áfa-köteles szolgáltatásaik után kapott éves bevételük nem haladta meg a 17.500 eurót. Ez az összeghatárt az idei év elejétől 22.000 EUR-ra emelték. A törvénymódosítás ennek megfelelően minden olyan kisvállalkozás számára hasznos, amely évente legfeljebb 22.000 euróra tesz szert. A kisvállalkozásokról szóló törvény 19. cikke értelmében az ilyen kisvállalkozások mentesülnek az áfa-kötelezettség alól.

Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy egyéni vállalkozóként dolgozó gondozóink a jövőben többet kereshetnek, mint eddig. Ez talán ösztönzőleg fog hatni, hogy gondozóink tevékenységüket ennek megfelelően bővítsék. Üdvözöljük ezt az újítást, mivel ez a gondozók és a családok számára egyaránt esélyt jelent.

A témához kapcsolódó további kérdések esetén az Ön személyes tanácsadója és adóspecialistánk készséggel áll rendelkezésére.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Kisorsoltuk a nyári nyereményjátékunk győzteseit

A nyár véget ért és már az ősz is beköszöntött, ezzel együtt a Hausengel gondozóknak szóló nyári versenyünk sorsolása is megtörtént. Az összes Franchise partnerünk akik 2022.06.01. és 2022.08.31....

Felmérés az idősgondozásban dolgozók számára

Minőségi szolgáltatóként és Németország legjobb ügynökségeként az otthoni ápolás területén, szeretnénk jó és megbízható üzleti partnerei lenni. Az Ön munkája és jóléte fontos számunkra! Az összes...

Harmadszorra az igazi: a Focus ismét a Hausengelnek ítélte oda a díjat

Jó, jobb, legjobb - a Hausengel harmadszor kapja meg a Focus-Money "Németország legjobbja" díját. Az értékelt 20 000 vállalat közül a családi vállalkozás ismét kiemelkedik a számos pozitív...