Az egyéni vállalkozóként dolgozó gondozók profitálnak a kisvállalkozások áfa-határának felemeléséből

Jó hírek az adóhatóságtól? Bizony, ilyen is van! A bürokrácia csökkentéséről szóló törvény értelmében ugyanis átdolgozták a kisvállalkozásokról szóló jogszabályokat. 2020. január 1-jétől a kisvállalkozások áfa-határa magasabb lesz. Ez a törvénymódosítás sok vállalkozás számára – például a Hausengel gondozói számára is – könnyebbséget jelent.

Aki egyéni vállalkozóként dolgozik vagy ismer egyéni vállalkozóként dolgozó embert, az tudja, hogy ez részben micsoda bürokráciával jár együtt. A Hausengel gondozóinak ezzel szerencsére nem kell vesződnie, mivel közvetítő ügynökségként mi a teljes irodai szolgáltatást átvállaljuk. Mivel rengeteg törvény van, és ezek folyamatosan változnak, a mi feladatunk, hogy mindezt nyomon kövessük. Így Önnek nincs más dolga, minthogy teljes erejével a gondozásra és az ápolásra koncentráljon.

Házi angyalaink önálló gondozókként általában kisvállalkozók.  Az áfa-törvény szerint kisvállalkozó az, aki nem lép túl egy bizonyos bevételhatárt; például az egyéni vállalkozók. A kisvállalkozásokról szóló törvény 19. cikkének célja a kisvállalkozások mindennapjainak megkönnyítése. Ez egyaránt vonatkozik az áfára és a könyvelésre. Ez azt jelenti, hogy Ön a tevékenysége után nem fizet általános forgalmi adót.

Gondozóink eddig akkor profitálhattak a kisvállalkozásokról szóló törvény adta lehetőségekből, ha az áfa-köteles szolgáltatásaik után kapott éves bevételük nem haladta meg a 17.500 eurót. Ez az összeghatárt az idei év elejétől 22.000 EUR-ra emelték. A törvénymódosítás ennek megfelelően minden olyan kisvállalkozás számára hasznos, amely évente legfeljebb 22.000 euróra tesz szert. A kisvállalkozásokról szóló törvény 19. cikke értelmében az ilyen kisvállalkozások mentesülnek az áfa-kötelezettség alól.

Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy egyéni vállalkozóként dolgozó gondozóink a jövőben többet kereshetnek, mint eddig. Ez talán ösztönzőleg fog hatni, hogy gondozóink tevékenységüket ennek megfelelően bővítsék. Üdvözöljük ezt az újítást, mivel ez a gondozók és a családok számára egyaránt esélyt jelent.

A témához kapcsolódó további kérdések esetén az Ön személyes tanácsadója és adóspecialistánk készséggel áll rendelkezésére.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Megszűntek a Magyarországra érkezőkkel szemben elrendelt beutazási korlátozások

A 263/2020. kormányrendelet értelmében a Németország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szerbia és Szlovénia területéről érkező magyar állampolgárok korlátozás nélkül beléphetnek...

Június 11 – A Gondozók Nemzetközi Világnapja

A június 11. egy igazán különleges nap! Ezen a napon ünnepeljük nemzetközileg a gondozók világnapját. Egy pillanatra felejtsük el a gondokat, amik minden napunk részét képezik és most koncentráljunk...

Határnyitás: Magyarországról újra egészségügyi ellenőrzés nélkül, és ezáltal gyorsabban lehet bejutni Ausztriába

Ausztria a koronavírus miatt bevezetett, több mint három hónapig tartó korlátozások után június 6-tól, csütörtöktől a Magyarország és szinte az összes szomszédos ország felől érkező forgalom elől...