<
Schliessen
Schliessen

A koronavírus Németországban: A gondozók helyzete és a biztosítási védelemre vonatkozó tudnivalók

A koronavírus Európában és nálunk, Németországba egyaránt terjed. A német kormány által hozott intézkedések célja a további fertőzések megakadályozása és a további terjedés lelassítása. Az ezzel kapcsolatos információk naponta változnak. A Hausengel jelenleg éppen Németországban dolgozó gondozói közül sokan aggódnak saját egészségükért, miközben sürgősen ellátásra szoruló gondozottjaiknak is gondját viselik. Mint krízis igazi hőseinek minden ápolónknak és gondozónknak nagy elismerés és tisztelet jár.

Szeretnénk ebben a témában gondozóink partnere lenni, és támogatni őket, valamint szakmai és privát helyzetükben biztonságot nyújtani nekik. A minél jobb tájékoztatás és támogatás elősegítése érdekében szeretnénk összefoglalni a koronavírus miatt kialakult helyzettel és a gondozók biztosítási védelmével kapcsolatos információkat:

Mi a szívünkön viseljük az Önök egészségét. Kérjük, védjék magukat és környezetüket úgy, hogy betartják az ajánlott magatartási és higiéniai intézkedéseket.

Ha jelenleg családnál teljesítenek megbízást, akkor lehetőleg ne utazzanak el onnan, hanem a megbízást ennek megfelelően hosszabbítsák meg. A fokozott fertőzésveszély miatt kerüljék a tömegközlekedési eszközöket. Mivel a nemzetközi forgalom erősen korlátozva van, az esetleges elutazást ez is megnehezíti. Előfordulhat, hogy származási országban két hét házi karanténba kell vonulni. Védjék a saját és szeretteik életét, ha lehet, abban a háztartásban, ahol éppen vannak. Mi minden formalitásban támogatjuk Önöket. Jelenleg akkor vannak a fertőzés ellen a legjobban védve, ha betartják a vírusfertőzések elkerüléséhez szükséges magatartási és higiéniai intézkedéseket, valamint másokkal minél kevesebbet érintkeznek. A Hausengel által kínált átfogó biztosítási védelem természetesen abban az esetben is fennmarad, ha Önök éppen megbízást teljesítenek. Velünk ebben a helyzetben a legjobb biztosítást kapják. Baleset-, felelősség- és betegbiztosításaink rendesen futnak tovább. Ez a koronavírussal való lehetséges megfertőződés esetére is vonatkozik. A koronavírus miatti akut megbetegedés a biztosítási fedezet részét képezi.

A fertőzés jelei az influenzáéhoz hasonlók. Tipikus tünet a köhögés, a nehéz légzés, a fejfájás, az erős betegségtudat és a láz. E tünete megjelenésekor, akkor is, ha köhögés és torokfájás nincs, hívják fel a háziorvost. Minden további részletet a háziorvossal kell megbeszélni. Ez elsősorban azért is van, hogy másokat megóvjunk a lehetséges megfertőződéstől. Ha beigazolódik a koronavírus-fertőzés gyanúja, a megbetegedést a tüneteknek megfelelően kezelik. A koronavírus ellen jelenleg nincs kifejlesztett gyógyszer.

Az ápolásra és gondozásra szoruló emberek azok közé tartoznak, akikre különösen oda kell figyelni. Az idős, gyenge immunrendszerű, más betegségekben is szenvedő emberek esetében a koronavírus súlyos lefolyású is lehet. Ezért az ápolásra és gondozásra szoruló emberek védelme a legfontosabb prioritás. A gondozási mindennapokban követendő magatartásra vonatkozóan adott tudnivalóink célja, hogy segítsenek eligazodni, és hogy hozzájáruljanak a további elterjedés kontroll alatt tartásához. Ezért arra kérjük Önöket, hogy gondozóként és hozzátartozóként kövessék ezeket a tippeket, hogy a kockázatot minél alacsonyabban tarthassuk.

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Hausengel gondozói és a családok megkapják mindazt a támogatást, amelyre egyedi helyzetükben szükségük van. További kérdések esetén forduljanak bármikor személyes kapcsolattartójukhoz vagy a központhoz. A német iroda telefonszáma külföldről a 0049 6424 / 928370, a magyarországi iroda elérhetősége pedig a 06 30 / 342 01 22.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

4 szövetségi államban feloldották a kötelező elkülönítést

Bajorországban, Hessenben, Baden-Württembergben és Schleswig-Holsteinben a pozitív korona tesztet követő izolálási kötelezettséget eltörölték. Ezt a lépést a tartományok a csökkenő fertőzési…

A Németországba utazókra vonatkozó korlátozások enyhítése

A Robert Koch Intézet szerint a koronavírus-fertőzések száma folyamatosan csökken. Május elején számos, a világjárvánnyal kapcsolatban bevezetett korlátozás ismét feloldásra került. A…

Változás a németországi előírásokban 2021. május 30-tól – COVID 19 teszt a továbbiakban nem szükséges

Németország Magyarországot a továbbiakban már nem sorolja a magas pandémiakockázatot jelentő országok közé. A Magyarországról történő beutazás előtti korona-teszt, valamint a kötelező karantén május…