<
Schliessen
Schliessen

A Hausengel csehországi telephellyel bővíti portfólióját

A Hausengel tovább növekszik, és most már Csehországban is aktív. Ez a lépés nemcsak jelentős mérföldkő vállalatunk számára, hanem egyben bizonyítéka innovációs erőnknek és folyamatos növekedésünknek is.

A Hausengel már Prágából keresi a megfelelő gondozókat

Kelet-európai piacunk Csehországgal való bővítésének több oka is van. Először is, egyre több képzett ápolót keresünk, mivel az idősgondozás iránti igény Németországban nagyon magas és folyamatosan növekszik. A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint Németországban 2035-re várhatóan mintegy 6,8 millió ember lesz ápolásra szoruló, és többségüket otthon fogják ápolni (forrás: Destatis, www.destatis.de/DE/Themen/Gesellschaft-Umwelt/Gesundheit/Pflege/aktuell-vorausberechnung-pflegebeduerftige.html). A 24 órás gondozás már most is fontos támogatási forrás Németországban, és ez számos lehetőséget és esélyt nyit meg a közép- és kelet-európai ápolók számára.

Másrészt a Cseh Köztársaság és Németország földrajzi közelsége jelentős előny. A Németország és a Cseh Köztársaság közötti kulturális hasonlóságok segítenek a gondozóknak abban, hogy gyorsan és könnyen megállják a helyüket a német környezetben - például azért, mert már jól beszélnek németül. Egy másik ok, amely különösen közel áll a szívünkhöz, a családközpontúság és az idősek megbecsülése a Cseh Köztársaságban. A cseh kultúra a családi értékeket és az idősekről való gondoskodást hangsúlyozza, ami tökéletesen illeszkedik a Hausengel elveihez.

Simon Wenz, a Hausengel vezérigazgatója és alapítója hangsúlyozza: "A Cseh Köztársaságban való terjeszkedésünk újabb bizonyítéka annak az elkötelezettségünknek, hogy a minőségi gondozást és a családi értékeket Európa-szerte népszerűsítsük. Büszkén bővítjük hálózatunkat, és nagyon várjuk már a cseh ápolókkal való együttműködést."

A Hausengelnél meg vagyunk győződve arról, hogy ez a lépés nem csak a növekedésünket segíti elő, hanem segít fenntartani és továbbfejleszteni magas minőségi színvonalunkat.