Schliessen
Schliessen

A 2020. év jó csillagzat alatt áll – a Hausengel fennállásának 15. évfordulóját ünnepli!

Új év – új szerencse! Számunkra, itt a Hausengelnél, az idei év pozitív üzenettel kezdődik. Mivel 2020-ban ünnepeljük fennállásunk 15 éves évfordulóját! 2005 óta állunk 24 órás ellátásunk keretében méltósággal és tisztelettel Ügyfeleink rendelkezésére. Azóta nagyon sok mindent letettünk már az asztalra, de még legalább ugyanennyi tennivaló vár ránk! Mozgalmas történetre tekinthetünk vissza, és bizakodással tekintünk a jövőbe.

Logo 15 Jahre Hausengel rundum versorgt

Akkoriban ki gondolta volna, hogy a Hausengel egy egész Németországban aktív, saját külföldi struktúrával rendelkező céggé fogja kinőni magát? Hogy 15 évvel később 300 munkatársat fog számlálni, és mintegy 80.000 gondozó segítséget kereső családokhoz való kiközvetítése lesz a háta mögött?  Ehhez jönnek még a Hausengel ápolási szolgáltatásai, valamint az egészségügyi, politikai és kutató intézmények közötti együttműködés és összefonódás. „Akkoriban egyikünk sem gondolta volna, hogy egyszer cégünk lesz”, emlékszik vissza Doris Wenz, a családi vállalkozás társalapítója. „A Hausengelt úgymond a szükség hozta létre, amikor annak idején azzal a kihívással álltunk szemben, hogy a nagyapám számára méltóságteljes, otthoni környezetében történő gondozást és ápolást nyújtsunk. Szerettük volna tapasztalatainkat továbbadni a hasonló helyzetben lévő családoknak”, meséli Simon Wenz, a Hausengel Holding AG igazgatótanácsának tagja. És ma? Egyet mindenesetre leszögezhetünk: remekül működött! Miért? Azért, mert a Hausengel koncepciója egyedülálló, és különösen, mert az ápolásban érintett összes személy igényeit figyelembe veszi.

Tudjon meg többet koncepciónkról és történetünkről.

Történetünk azt is megmutatja, hogy korunk legnagyobb kihívását az ápolásra szorulók ellátása jelenti. Németország társadalma egyre inkább öregszik, és egyre több ápolásra és gondozásra szoruló ember van. „Deklarált célunk, hogy a regionális, helyben végzett ápolást és gondozást javítsuk, és a gondozási rendszerben tapasztalható esetleges réseket kitöltsük. A regionális hálózatok felépítése, a strukturálisan gyenge területek támogatása és az ápolásban érintettek intenzív együttműködése által szeretnénk az ambuláns ellátást erősíteni”, fejezi be Simon Wenz.

Ezt a hálózatban való gondolkodást az aktív tapasztalatcsere határozza meg – mivel csak így születhetnek nagyszerű ötletek, pl. a Generációs park Ebdsdorfergrundban, ahol a Hausengelt megalapítottuk, vagy a „24 órás gondozás” DIN által tanúsított szabványa.  Mindig is kiemelt ügyünk volt a minél nagyobb átláthatóság és az iparágon belül a minőségbiztosítás, és a jövőben is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ápolásra szorulók és hozzátartozóik a megfelelő helyen és időben a megfelelő szolgáltatást kapják.

Várjuk a következő évet, amikor az elmúlt 15 év során gyűjtött összes tapasztalatunkat és teljes know-how-nkat felhasználhatjuk a változások elősegítése, további impulzusok adása és ötleteink megvalósítása érdekében.