2020 Karácsony - más, de mégis a szeretet ünnepe

Egy jól ismert karácsonyi ének: „Kiskarácsony, nagykarácsony…”. És igen: ebben a különleges évben is karácsony estéjét ünnepeljük december 24-én. De ami nagy valószínűséggel idén más lesz, az a módja.

Számos hagyomány létezik az adventi időszakhoz kapcsolódóan: adventi naptárak, karácsonyi énekek és történetek, sütemények sütése, karácsonyi vásárok, koncertek, fényfüzérek – néhányukról  közülük 2020-ban teljesen le kellett mondanunk. Sokaknak pedig nincs kedvük ünnepelni a távolságtartás és a higiéniai intézkedések között. De éppen ezekben a bizonytalan időkben van szükség támogatásra és bizalomra.

A koronajárvány megváltoztathatja a karácsony előtti időszak és a karácsony megünneplésének módját, de a körülmények azt is megmutatják nekünk, hogy mi számít igazán és mi az, ami állandó a karácsony szellemében: emberség, szolidaritás és összetartás. A karácsony a fény, az öröm és a remény ünnepe.

2020 Karácsony

Idén karácsonykor valószínűleg nem lesz nagy családi ünnep és összejövetel, sok nagyszülő és unoka számára ez azt jelenti, hogy nem találkoznak most a karácsonyfa körül, hogy közösen bontsák ki az ajándékokat, de továbbra is maradnak lehetőségek a családdal való kapcsolattartásra. És ez ezekben az időkben különösen fontos. Szép ötlet a karácsonyi képeslap küldés, pláne ha az egy saját készítésű kártya. Beszélhetünk egymással online Skype-on, Facetime-on vagy Whatsapp-on keresztül, talán még ünnepelhetünk is így együtt, kapcsolatba léphetünk és legalább virtuálisan láthatjuk egymást. Akinek erre nincs lehetősége, az egyszerűen felhívhatja telefonon szeretteit. A válságra való tekintettel közelebb kerülünk egymáshoz - átvitt értelemben - és ott vagyunk egymásnak. Kreativitásra van szükség, és a körülmények néha teljesen új utakra kényszerítenek bennünket, van, hogy meglepő eredménnyel - és ez, különösen ezekben az időkben, új perspektívákkal ajándékozhat meg minket.

Ebben a meghitt időszakban mindannyiunknak lehetősége nyílik elmélkedni a fontos dolgokról, arról, hogy mi hoz össze minket. És aki még mindig keres egy kis inspirációt a karácsonyi hangulat fokozásához, az megnézheti digitális Hausengel adventi naptárunkat - itt sok ötletet és apróságot talál, amelyek széppé teszik ezt az időszakot és az ünnepet.

A Hausengel aktuális hírei
Betekintés a kulisszák mögé, hírek és események
Az összes újdonság

Kisorsoltuk a nyári nyereményjátékunk győzteseit

A nyár véget ért és már az ősz is beköszöntött, ezzel együtt a Hausengel gondozóknak szóló nyári versenyünk sorsolása is megtörtént. Az összes Franchise partnerünk akik 2022.06.01. és 2022.08.31....

Felmérés az idősgondozásban dolgozók számára

Minőségi szolgáltatóként és Németország legjobb ügynökségeként az otthoni ápolás területén, szeretnénk jó és megbízható üzleti partnerei lenni. Az Ön munkája és jóléte fontos számunkra! Az összes...

Harmadszorra az igazi: a Focus ismét a Hausengelnek ítélte oda a díjat

Jó, jobb, legjobb - a Hausengel harmadszor kapja meg a Focus-Money "Németország legjobbja" díját. Az értékelt 20 000 vállalat közül a családi vállalkozás ismét kiemelkedik a számos pozitív...