<
Schliessen
Schliessen

»Egész életemben gondozóként szeretnék dolgozni.«

Lipóczki Laura

Magyarország észak-keleti részéből származom. Gyermekotthonban és nevelőszülőknél nevelkedtem, így számomra 14 évesen a pályaválasztás különös nehéz volt. Sajnos először rosszul döntöttem és egy barátnőm hatására a gasztronómia területén kezdtem tanulni. Csak a képzés befejezése után jöttem rá, hogy nem nekem való ez: nem éreztem jól magam, nem az én világom volt a vendéglátóipar. Hogy ne üljek otthon tétlenül, jelentkeztem egy idősgondozói tanfolyamra, ami aztán a szó szoros értelmében megváltoztatta az életemet.

Egész életemben gondozóként szeretnék dolgozni.

A tanfolyam befejezését követően azonnal találtam állást egy magyarországi idősotthonban, amivel – a munkabér kivételével – alapvetően elégedett is voltam. Annak érdekében, hogy a jövőmet megalapozzam, úgy döntöttem, hogy külföldön próbálok szerencsét. Mivel jól beszélek németül és az ország mindig is vonzott, Németország mellett döntöttem.

Az első próbálkozásom sajnos nem járt sikerrel. Egy szlovákiai ügynökségnél vállaltam munkát, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy a munkáltató nem volt teljesen korrekt. Átlag alatti volt a fizetés, napirenden voltak az indokolatlan bérlevonások és késedelmes volt a fizetés. Ehhez pedig egy elutasító és szemtelen munkáltatói hozzáállás tartozott, ami végül arra ösztönzött, hogy közvetítőt váltsak. Számos pozitív internetes vélemény alapján vettem fel a kapcsolatot a Hausengel irodájával, amit a mai napig sem bántam meg:

Szuper a cég! Tisztességes a jövedelm, segítőkészek és folyamatosan – akár a nap 24 órájában - elérhetők a tanácsadók és megbízható a nyújtott szolgáltatás.

Biztos a háttér, a feltételek világosak és átláthatóak, a tanácsadókban pedig megbízhatok. Így minden energiámat és időmet a munkára fordíthatom - valamint a rám bízott gondozottra:

Mindig a szívemhez nőnek a gondozottak. Annál inkább fájdalmas, ha – mint ahogy nemrég is – a gondozott eltávozik. De még egy ilyen helyzetben is számíthatok a Hausengel támogatására és tanácsaira.

Szeretem a munkám, azt hiszem, egész életemben nem is szeretnék már mással foglalkozni. Szabadidőmben ezért az érettségire készülök, hogy aztán jövőre Miskolcon vagy Debrecenben felsőfokú tanulmányokba kezdhessek: célom a nővéri diploma megszerzése. Maradék időmben imádok a kutyámmal sétálni, sokat olvasok és szívesen nézek filmeket:

Nemrég láttam egy rákbeteg nőről szóló filmet. Nagyon tetszett.

»A Hausengellel való együttműködés a stabilitás érzését adja nekem«

Dorota Kolbuch, Bierutów, Lengyelország
Dorota asszony számára nagyon fontos a stabilitás érzése. »A Hausengellel nem félek, hogy a jövőben nem kapok további megbízásokat, mivel erre személyes tanácsadóm mindig nagyon ügyel. A Hausengel ajánlata mindig nagyon alaposan elő van készítve, bemutatása mindenre kiterjedő. A gondozó pontosan tudja, mi vár rá. A Hausengellel való kapcsolattartás mindig nagyon jó, és a koordinátorok mindig segítőkészek. Csak jót mondhatok a Hausengelről, és a legjobb szívvel ajánlom a vállalatot.«

»A Hausengel biztonságot ad nekem«

Zofia Machoń, Lubartow, Lengyelország
»Amikor megtudtam és megértettem az együttműködési modellek lényegét, az egyéni vállalkozói formát választottam, mivel számomra az volt a legelőnyösebb. Egyáltalán nem féltem ettől, mivel tudtam, hogy a Hausengel minden hatósági ügyet elintéz. A cég átvesz minden formalitást. Nem kell aggódnom, és semmi gondom nincs vele. Örülök, hogy a Hausengellel dolgozom együtt, mivel a cég az összes formalitással törődik, és Németországi tartózkodásom alatt ez nagy biztonságot ad nekem.«