<
Schliessen
Schliessen

»Ahogy elolvastam a tájékoztatót, tudtam, hogy itt a helyem«

Klimaj Zoltánné Valéria

»A mostani munkám nagyon közel áll a szívemhez. A másokról való gondoskodás, a megértés, az elfogadás mind olyan emberi tulajdonság, amit az idős és elesett emberek igényelnek tőlünk gondozóktól. Életem folyamán sok tapasztalatra tettem szert, hiszen idős szüleim gondozása alapként szolgált a mostani feladataimhoz. Sajnos fiatalabb lányom szintén súlyos betegségen ment keresztül, 37 évesen agydaganatot diagnosztizáltak nála. A műtét után nem tudott beszélni, a kézügyessége, a finom mozgások, így az írás is elfelejtődtek. A hiányzó rehabiltációs lehetőségek miatt házi terápiával és nagyon sok erőfeszítéssel, egy év alatt sikerült élhetővé tenni az életét.

Ez az oka annak, hogy tudatosan egy fiatalabb, hasonló sorsú személy gondozását vállaltam el Németországban. Célom, hogy a lányom esetében megszerzett tudás és tapasztalat ne vesszen el, azokat továbbadva másnak is segíthessek. 2 hónap németországi tevékenység után elmondhatom: sikerrel.

És miért pont a Hausengel? A cég neve eleve felkeltette az érdeklődésemet, a név ugyanis mindig kötelez: a ház angyala csakis jó és nagyon kedves személyiség lehet. A neten találkoztam a Hausengel csapatával és ahogy elolvastam a tájékoztatót, tudtam, hogy itt a helyem. Megbízható és korrekt emberekről van szó, akik foglalkoznak a gondozók problémáival. Sőt ha minden rendben halad, akkor is rendszeresen tartják velem a kapcsolatot. Sosem hagynak magamra, nem vagyok egyedül, még messze az otthonomtól sem.«

A család szerencsémre nagyon kedves és segitőkész volt

Császka Rozália Gyöngyi
2008-ban válságba került a magánéletem, ami változásra kényszerített. Egy ismerősöm révén kerültem először egy demens nénihez gondozóként. A német nyelvet még nem beszéltem perfektül, ráadásul az ápolandó nénivel sem volt egyszerű együtt dolgozni. A néni családja szerencsémre nagyon kedves és segitőkész volt. A kapcsolatot egészen múlt évig tudtuk tartani, sajnos az a családtag is elhúnyt, akivel a kialakított jó viszonyt fenntartottuk.

A kommunikáció és a problémák megoldása nagyon fontos

Bogács Karola
Minden elképzelhető munkát kiprobáltam már, amit a piac ajánlani tudott. A hotel szobalánytól kezdve a konyhatündéren át a barkácsboltig, az autómosótól az élelmiszerboltig a cipőgyártól egészen a vendéglátóiparig vitt az utam.

Egy ölelés, egy kedves szó, egy szívből jövő mosoly sokszor rengeteget számít

Bonczok Tündétől
Bonczok Tündének hivnak és 51 éves vagyok. Három éve dolgozom a Hausengellel együtt. Egy kedves kolléganőmtől kaptam meg az ügynökség elérhetőségét. Átgondoltam a cég adta lehetőségeket, majd átértékeltem az akkori helyzetemet. Itthon is betegápolással foglalkoztam hosszú évek óta, de sajnos nem jutottam egyről a kettőre. Már gyerekként is nagyon érdekelt az egészségügy, a beteg emberek ápolása, segítése. Egészen korán kisiskolásként elhatároztam, hogy ápolónő leszek. Számomra ez a szakma nagyon felemelő, amikor azt érzem, hogy a segítségre szoruló ember hálás, megköszöni a segítségemet, ha látom az adott személy gyógyulását, ez sokat jelent számomra. Akár egy ölelés, egy kedves szó, egy szívből jövő mosoly, sokszor rengeteget számít a gondozottnak.
21 évet töltöttem el az egészségügyben Magyarország területén. 11 évet az idősek otthonában tevékenykedtem, valamint 10 évig dolgoztam házi beteggondozóként.