A Hausengel egy nagy, színes, nemzetközi csapat

Gabriella Tóth

Gabriella Toth

Mindenki számára, aki külföldön dolgozik, az az „álommunka”, ahol aktívan használhatja anyanyelvét. Állíthatom, hogy kollégáim és én azon szerencsések közé tartozunk, akik a mindennapi munka során nap mint nap használhatják anyanyelvüket: a Hausengel a szó legszorosabb értelmében egy igazi, nemzetközi csapat.

2012-ben a budapesti ELTE informatikus könyvtáros PhD-hallgatójaként érkeztem Németországba azzal a céllal, hogy a képzéshez előírt, külföldi kutatómunkát Marburgban abszolváljam. Ekkor még nem sejthettem, hogy egy évvel később feladom tanult szakmámat, és egy teljesen új szakterületen fogok dolgozni.

Egy kedves ismerősöm 2013-ban hívta fel a figyelmemet arra, hogy a Hausengel GmbH magyar csapata erősítést keres. Kihasználtam az alkalmat, és azonnal megpályáztam az állást. Pályázatomat elfogadták, és azóta a magyar részleg munkatársaként támogatom az ügynöki csapat munkáját.

Magyarországon több mint 12 évig dolgoztam könyvtárosként, informatikusként és dokumentációs munkatársként. Az emberekkel való együttműködést tehát mindig is a munkaköröm szerves részét képezte. Nagyon szeretek a Hausengelnél dolgozni, mivel korábbi munkám és a tanulmányaim alatt szerzett tapasztalatimat hatékonyan tudom kamatoztatni.

A Hausengel csapata legalább 5 különféle nemzet képviselőiből áll. Ezért a tolerancia, valamint egymás kölcsönös tisztelete és elfogadása mindannyiunk számára magától értetődő. Ezek az elvek határozzák meg mindennapi tevékenységünket is. Legyen szó szakmai kérdésekről vagy bármilyen hétköznapi témáról: kollégáim mindig segítőkészek és nyitottak. Folyamatosan megpróbáljuk egymást kölcsönösen támogatni, és ezzel a napi ügymenet állandó kihívásainak megfelelni.

A Hausengel egy nagy, színes, nemzetközi, összetartó csapat. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy ez a legjobb csapat, amelyben valaha dolgoztam.

A nyitottság volt az, ami a leginkább meglepett a Hausengelnél

Stefan Szablewski
Három év ingázást, bőröndből élést és hotelekben alvást követően úgy döntöttem, hogy a lakhelyem közelében szeretnék munkát találni. Olyan izgalmas munkát kerestem tehát, amely megfelel az elvárásaimnak – és hála a Hausengelnek, meg is találtam!

A Hausengel számomra elsősorban a segítőkészséget jelenti

Magdalena Gärtner
2015 szeptembere óta dolgozom a Hausengel „Gondozásmenedzsment” csoportjában.

Munkám nagyon változatos és érdekes

Maike Shapran
31 éves vagyok, és 2010 óta dolgozom a Hausenegelnél. Szeretem a munkámat, kollégáim pedig egészen fantasztikusak. Jól megértjük egymás, és jó csapat vagyunk.